Zvezdino saopštenje u kasne sate - Podrška Kokezi, 'rampa' za Toleta!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.05.2016.
23:57
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se u četvrtak uveče saopštenjem u kome se navodi da Tomislav Karadžić nikako ne može da dobije funkciju počasnog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Veče uoči Izborne Skupštine Fudbalskog saveza Srbije iz Ljutice Bogdana je stiglo saopštenje u kome se pruža podrška Slaviši Kokezi, ali se u isto vreme navodi da Tomislav Karadžić ne može da dobije funkciju počasnog predsednika.

Saopštenje fudbalskog kluba Crvena zvezda dolazi u čudnom trenutku jer se danima unazad zna da će Slaviša Kokeza preuzeti kormilo FS Srbije, ali da će dosadašnji predsednik u zamenu za odustajanje od izborne trke dobiti "nešto zauzvrat".

Zbog toga čudi što su se iz FK Crvena zvezda oglasili 19. maja u 22:45, a saopštenje predstavnika najtrofejnijeg srpskog kluba prenosimo u celini:

"FK Crvena Zvezda sa zadovoljstvom dočekuje izbornu skupštinu FSS gde će dati punu podršku novom rukovodstvu i predsedniku Slaviši Kokezi, sa iskrenom željom da srpski fudbal konačno krene putem oporavka.

Želimo dobru saradnju sa novim rukovodstvom FSS kao i sa svim ostalim sportskim organima i fudbalskim klubovima. Kao najuspešniji klub na ovim prostorima, želimo da učestvujemo u radu Saveza i preuzmemo punu odgovornost za razvoj fudbala u Srbiji.

Smatramo da je došlo vreme da pružimo ruku prijateljstva i saradnje jedni drugima. Crvena zvezda će biti iskrena i principijelna u tom odnosu.

U tom duhu ne možemo da prihvatimo predlog za izbor Tomislava Karadžića za počasnog predsednika FSS. Za počasnog predsednika se moze birati ličnost koja je svojim uspešnim radom pronela slavu organizacije kojom rukovodi. Tomislav Karadžić to sigurno nije.

On odlazi sa svoje funkcije kao jedan od najneuspešnijih predsednika u istoriji našeg fudbala. FK Crvena zvezda je godinama vodio demokratsku borbu protiv Tomislava Karadžića i želimo do kraja ostati principijelni.

Predstavnik Crvene zvezde neće učestvovati u delu sednice kada se bude glasalo o počasnom predsedniku. Naravno, ni na koji način ne želimo da utičemo na sutrašnju odluku ostalih delegata, neka svako glasa po savesti. Ne želimo nove podele, fudbalskoj Srbiji je potreban mir i jedinstvo. Nadamo se da će fudbalu u Srbiji konačno krenuti na bolje
" stoji u saopštenju FK Crvena zvezda.

Prva konstitutivna sednica 25. Skupštine Fudbalskog saveza Srbije za mandatni period 2016 - 2020 zakazana je za 20. maj od 12 časova u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PovratakraljaXXXVIII
Friday, 20.05.2016
16:31

Mislite da do kraja ostanete licemerni, a ne principijelni jer ste više puta podržali Toleta kako bi ostao na mesto predsednika FSS, a lično je vaš Terzić pred svima izašao u skupštinu FSS i rekao da nema potrebe da se proverava poverenje Toletu jer su svi za Toleta. Izgleda da imate veoma kratko pamćenje, a pogotovo koliko vam je puta pomogao i oko licenci i za SL i za LE i oko reflektora i oko titula i oko 2. i 3. mesta...

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 20.05.2016
20:38

A na kom stadionu se pevalo da ce da iseku vene ako ga smene. Tole je podrzavao samo partizan i grobari, a imali ste i zbog cega.

avatar
Nemanja Vidic No1.
Friday, 20.05.2016
22:20

gde se pevalo da tole ostane,na cijem stadionu se takodje vijorila zastava ogromna sa toletovom slikom?6 titula vam doneo,svi zivi to znaju,a vi ga okrecete na nasu stranu,smesno da smesnije ne moze biti

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 20.05.2016
10:23

I novi i stari predsednik su ruglo srpskog fudbala, dno dna, i treba ih sto pre sve tamo ljude oterati a mnoge i iza resetaka...

avatar
Friday, 20.05.2016
08:00

Slazem se, to da taj necovek bude pocasni predsednik ne dolazi u obzir, ali ni kandidat za novog predsednika ne sme da prodje! PRINUDNA UPRAVA!!!

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 20.05.2016
07:58

Toletu Karadžiću treba zabraniti doživotno ulaz u prostorije FSS, a ne izabrati ga za počasnog Predsednika.

avatar
Branislav
Friday, 20.05.2016
01:01
avatar
Friday, 20.05.2016
00:37

Napolje i jedan i drugi, nek povedu sa sobom i ostale krpelje iz saveza !!!

avatar
Андрија Миљковић
Friday, 20.05.2016
00:10

Isto sve ostaje ... Samo se vlast ugurala u FSS uz pomoc Kokeze ... Nadam se barem da ce sportski deo biti mnogo bolji nego do sada