Lev napustio Nemačku, otkrio ko ga je najviše razočarao

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 01.07.2021.
17:06
Izvor: Sportske.net

Svašta je prošao za 15 godina.

EPA-EFE/Andy Rain / POOL
EPA-EFE/Andy Rain / POOL

Povezane vesti

Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev oprostio se od državnog tima nakon deceniju i po na ovoj funkciji, svestan da nije očekivao ovakav rastanak.

Nemačka je u utorak poražena od Engleske i eliminisana je u osmini finala Evropskog prvenstva, što stavlja gorak ukus na Levov mandat.

"Ovo definitivno nije oproštaj onakav kakav smo želeli. Bile su ovo veoma intezivne četiri nedelje. Uvek sam verovao u ovaj tim. Osećam da smo prevarili naše navijače. Preuzimam punu odgovornost za eliminaciju", rekao je Lev.

Dodao je da su neke stvari funkcionisale briljatno, dok sa drugima to nije bio slučaj. 

"Ono što mogu reći je da smo dali sve od sebe za ove četiri nedelje. Nismo imali sve igrače na raspolaganju tokom priprema, ali nije u redu da sada zalazim previše u detalje. Istina je da smo imali poteškoća uoči prvenstva. Razlog su koronavirus i povrede, zbog kojih nismo pripremili tim na pravi način", kazao je Lev.

Apostrofirao je da srećan napušta klupu Nemačke posle 15 godina.

"Siguran sam da je potrebno vreme da prihvatim lepe trenutke i razočarenja. Mundijal u našoj zemlji 2006. godine, Južnu Afriku, Brazil, Rusiju. Bilo je tu mnogo utakmica i u miru sam za tobom", naveo je on.

Podvukao je da najveće razočarenje za 15 godina na klupi "Pancera" bio rastanak sa Mesutom Ozilom nakon Mundijala 2018. godine.

"Bilo je to ogromno razočarenje na ličnom nivou, ali doći će vreme kada ćemo sesti da razgovaramo. Mesut je veoma važan igrač za nas", rekao je Lev.

Dodao je da je poraz od Italije 2012. godine bio ključan za osvajanja Mundijala dve godine kasnije u Brazilu, a istakao je da ga bole porazi od Francuske u polufinalu Evropskog prvenstva 2016. i poslednji poraz od Engleza ove nedelje.

Za kraj je poručio da je u redovnom kontaktu sa novim selektorom Nemačke Hansijem Flikom te da još ne razmišlja o nastavku karijere, već će prvo dobro da se odmori.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke