Prognoza grupe E - Furija, pa svi ostali

Autor: Sportske Net
četvrtak 10.06.2021.
14:00
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

"Furija" je glavni favorit.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Čini se da Španija ne bi trebalo da ima problema, imaju daleko najbolji tim u grupi, ciljaju prvo mesto kako bi imali za protivnika nekog od trećeplasiranih timova u grupama A, B, C, D. Tim Luisa Enrikea otvara šampionat protiv Švedske na "Kartuhi" u Sevilji, pa onda igraju sa Poljacima, jasno da ciljaju dve pobede koje bi im donele prvo mesto, pa bi protiv Slovaka mogli i da odmore tim.

Kada su u pitanju susreti sa Poljskom koju proglašavaju za favorita za drugu poziciju, po tradiciji dobro prolaze, mada nisu igrali više od deceniju. I kada su bili moćniji, a Španija slabija, Poljaci nisu po dobrom zapamtili Furiju, imaju samo jednu pobedu u deset mečeva. Mi verujemo da Poljskoj neće biti lako protiv Šveđana koji su iskusan tim, mada odmah moraju da se suoče sa favorizovanim domaćini. Izgubili su u gostima protiv Španije  u kvalifikacijama za ovo takmičenje sa glatkih 3:0, ali su u Stokholmu izborili remi. Švedska i Poljska nisu dugo igrale, tradicija je na strani "Vikinga", mada to ne znači ništa. Pitanje je šta mogu Slovaci, mada ne treba ih otpisivati jer ovaj tim je u prošlosti, kako smo rekli umeo da podigne nivo igre na par velikih takmičenja protiv jakih timova. Oni će se braniti, umeju da igraju na kontranapad, nekome bi mogli da otkinu makar bod i možda i ako budu četvrti povuku i trećeplasiranog sa sobom. Ko zna, mnogo zavisi od utakmice Poljaka i Slovaka na startu u Sankt Petersburgu, ako Levandovski i kompanija ne dobiju taj meč biće u prilično lošoj situaciji jer moraju da ruše španski tabu. Poljska je u ovom veku samo jednom dobila Slovake u pet mečeva, u svih pet duela Hamšik je bio u timu.

Mi verujemo da će Španija osvojiti grupu, na kraju krajeva imaju i kvalitet i domaći teren, ali sa druge strane nismo tako sigurni da će Poljska biti druga. Šveđani bi mogli da prođu dalje bez brojanja bodova, odnosno odmah uz Špance, a definitivno Slovaci, mada ih ne otpisujemo deluju kao najslabija ekipa u grupi. 

Predlozi:

Španija i Švedska idu dalje

Poljska - Slovačka 0-2 gola

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke