Ronaldo na pragu večnosti, posle novog rekorda, sad je i transfer blizu?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.06.2021.
09:24
Izvor: Sportske.net

Portugalac na naslovnim stranama, nije da nismo navikli...

EPA-EFE/Laszlo Balogh
EPA-EFE/Laszlo Balogh

Povezane vesti

Sa dva gola iz penala protiv Francuske, Ronaldo je odveo Portugal u nokaut fazu. Evropski šampion se oporavio od katastrofe u duelu sa Nemcima, odigrali su dobar meč, zaslužili bod i idu dalje iz grupe smrti.

Ronaldo je postigao pet golova u tri meča, tri sa bele tačke, ne menja stvar i dalje postavlja standarde koje će teško ko dostići.

Sada je izjednačio sa Ali Daijem, iranskim bombarderom, uskoro će ga i prestići, postaće i najbolji strelac kada su u pitanju nacionalne selekcije. Kristijano je stigao na kotu 109, možda bi već protiv Belgijanaca mogao da ostane sam na vrhu večne liste.

Već je pretekao Pelea, najbolji je strelac u istoriji fudbala, ali ono o čemu se priča je transfer.

Konkretno pregovori koje Mendeš vodi sa PSŽ. 

Ono što je novo je da više Kristijano ne zavisi od Mbapea, ako Francuz ode, sigurno će ga dovesti, ali i ovako Leonardo pokušava da oslobodi budžet za Ronaldovih 30 miliona. Ovo je kažu prelazni rok kao na "FM", dovedeni su Vajnaldum, na pragu je Hakimi, uzeli su i besplatno Donarumu, a kao slobodni agent bi trebalo da stigne i Ramos. 

To je nestvaran iznos za plate, više od 60 miliona neto. 

Gde uštedeti?

Probaće da zamene Ikardija za Ronalda, da se oslobode Paredesa, Idrise Geja, Erere, Sarabije, neće otkupiti Keana i Florencija, ali to nije ni trećina.

Kako će zaobići FFP (ne sumnjamo da će naći rešenje) videćemo, tek ovaj tim bi sa Ronaldom bio veliki favorit za osvajanje Lige šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke