Danci autoritativni protiv Halanda i Odegarda, Srbiju čeka baš težak posao

Autor: Mladen Heleta
subota 08.06.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Sjajan su tim.

@dbulandshold
@dbulandshold

Povezane vesti

Nakon što je Srbija deklasirala Švedsku sa 3:0, Slovenija remizirala 1:1 sa Bugarskom, a Engleska još sinoć izgubila od Islanda sa 1:0, i četvrti član grupe C Evropskog prvenstva, selekcija Danske, odigrao je svoj poslednji kontrolni meč pred odlazak u Nemačku.

Danci su na stadionu Bondbija dočekali Norvešku i savladali su je sa 3:1.

Danska je posebno dominirala u prvom poluvremenu, posle kog je imala prednost od 2:0.

Poveo je domaćin u 12. minutu. Strelac je bio Hojberg, koji je iz drugog šuta, pošto mu je prvi izblokiran, savladao golmana Nilanda.

Pogotku je prethodila asistencija Olsena iz "dubine" ka Bahu, potom centaršut ovog igrača i potom realizacija Hojbjerga, nakon što su se Norvežani nakratko odbranili.

Prednost je u 21. minutu duplirao Vestergor, koji je pogodio glavom na centaršut Skov-Olsena.

U drugom poluvremenu su Danci malo "prikočili", što su Norvežani iskoristili da izvedu nekoliko opasnih napadačkih akcija. 

Halandu je najpre poništen gol, a onda je uspeo da savlada Šmajhela u 72. minutu. Najveći deo posla je obavio Odegard, koji je napadaču Mančester sitija poslao fantastičan pas sa svoje polovine.

Ipak, Danska se u finišu trgla i uspela da još jednim pogotkom potvrdi svoj trijumf.

Golman Nilad je u 90. minutu katastrofalno pogrešio u dodavanju, Kristijansen je presekao taj pas, utrčao u kazneni prostor, poslao loptu ka Jusufu Poulsenu, a ovaj je samo postavio nogu i zatresao mrežu, za 3:1.

Bez obzira na ovaj poraz i dalje ostaje neverovatno to što Norveška sa igračima kao što su Haland i Odegard nikako ne može da se plasira na Evropsko prvenstvo u ovom formatu sa 24 učesnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke