De la Fuente: "A sada Rodriju dajte Zlatnu loptu"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 15.07.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh postigao je Luis de la Fuente.

EPA/CLEMENS BILAN
EPA/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Luis de la Fuente osvojio je sa Španijom od kada je mestu selektora Ligu nacija i Evropsko prvenstvno. Preuzeo je seniorski tim posle uspeha sa mlađim kategorijama, i nastavio istim stopama, a ni posle osvojene titule u Nemačkoj i pobede nad Engleskom nije mogao da ne pomene važnost celokupnog sistema.

"Nije važan rezultat, važan je ceo proces, a rezultat je produkt sistema. Ovi mladi ljudi su primer društvu, bilo bi dobro da ih cenite kao vredne sportiste, a rezultat je tu samo proizvod planskog, dugoročnog rada", rekao je 63-godišnjak. 

Istakao je da Engleska nije bila najteži protivnik njegove ekipe. 

"Kada razmišljate o putu, razmišljate o tome šta više možete da tražite od ovog tima. Najteža je bila možda Nemačka, bila je to veoma teška utakmica. Suočili smo se s njihovom fantastičnom snagom. Svi su imali mnogo poteškoća da izađu na kraj s njima". 

De la Fuente je uz mnogo skepticizma kod javnosti nasledio Luisa Enrikea.

"Nije važno da li su mi neki verovali ili nisu. Bilo je važno jedino to što sam osećao da mi igrači veruju. Veruju mi već godinu i po dana. Svaki korak u stranu bio je rast. Ono što me zaokupilo je to što su mi istinski verovali, bez ikakve sumnje u moje odluke. Sve je to sada sreća i ponos. Niko nam ništa nije dao. Stvari koje toliko koštaju dobijaju još veću vrednost. Svakoj osobi koja radi i daje sve od sebe, uvek sam govorio da će je život nagraditi kad-tad. Ako daš sve što imaš, znaj da će ti život vratiti nešto dobro. A fudbal je drugi deo života", kazao je De la Fuente.

Smatra da bi Rodriju trebalo dodeliti Zlatnu loptu.

"Danas je Mikel (prim.aut Ojarsabal) postigao gol i stvorio mnogo problema odbrambenoj liniji Engleske. Njegova je zasluga što je Zubimendi imao senzacionalno drugo poluvreme kada je Rodri bio van igre. A njemu sad dajte Zlatnu loptu, moliću lepo".

Kaže selektor da nije izmišljao ništa novo kada je taktika u pitanju.

"Pokušao sam da nametnem ideju za koju sam znao da će igrači moći da razviju. Ne samo kroz posed, već i kontrolu igre sa bržim prelazima. Ne izmišljam ja ništa što već ne postoji, samo pokušavam da izvučem maksimum iz fudbalera".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke