Mrtva trka, ko će biti najbolji strelac EURO?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 14.07.2024.
10:10
Izvor: Sportske.net

UEFA računa dve stvari, kakva je situacija na kladionici?

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Stigli smo i do samog kraja, na EURO 2024. će finalom između Španije i Engleske biti spuštena zavesa na šampionat Starog Kontinenta. 

Zanimljivo, u finale se ulazi sa velikim brojem igrača koji su postigli po tri gola. Kejn, Musijala, Mikautadze, Gakpo, Olmo i Šranc su na vrhu, samo Kejn i Olmo imaju još šansu. Dobro i Belingem i Fabijan Ruiz, Englez i Španac su upisali dva gola i dalje su u igri.

Pravila UEFA su jasna, ako su igrači izjednačeni, odlučuje broj asistencija. I tu je Olmo u prednosti, ima dve. Ako bi recimo Ruiz dao gol (ima dve asistencije) i izjednačio se sa Olmom, odlučuju minuti. Fudbaler Lajpciga je odigrao manje utakmica (nije bio starter do povrede Pedrija) i opet je favorit. Isto bi bilo u slučaju da recimo Kejn zabeleži dve asistencije bez gola i izjednači se sa Olmom, ne vredi, odigrao je 200 minuta više.

To kaže UEFA, kako je na kladionicama?

AdmiralBet pred finale i dalje nudi opklade na najboljeg strelca, ali kod njih je Kejn u prednosti nad Olmom, jer se asistencije ne računaju.

Na kapitena Engleske kvota je 3.25, na Španca 3.75. Ako bi Belingem recimo bio najbolji strelac kvota je čak 21. To znači da bi morao da postigne dva gola večeras, a da Olmo i Kejn ne budu strelci. 

Ali, šta se dešava ako su igrači izjednačeni?

Na AdmiralBetu primenjuju takozvano DEAD HEAT pravilo. Vaš ulog se deli sa brojem izjednačenih igrača i množi sa punom kvotom na datom paru. Dakle, podelite ulog sa brojem izjednačenih igrača i pomnožite sa kvotom na igrača na koga ste se kladili.

Ipak, mnogo atraktivnije i isplativije je da čekate da neko od onih koji su u trci postigne gol, što bi vam donelo mnogo veći dobitak.

AdmiralBet nudi i kombinacije, recimo Kejn daje gol i Engleska osvaja je kvota četiri, na Olma kao strelca u kombinaciji sa Šoanijom kao šampionom je kvota 4.50, postoje i druge kombinacije, proverite i uživajte u finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak