MVP Rodri: "Ispisali smo istoriju, ali nećemo se zaustaviti"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 15.07.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Sjajan turnir za Špance i njega lično.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Španije Rodri rekao je da je njegova ekipa osvajanjem Evropskog prvenstva u Nemačkoj ispisala istoriju i da je vreme za slavlje.

Rodri je igrač šampiona Engleske Mančester sitija, a sinoć je nakon finala izabran za najboljeg fudbalera šampionata Evrope.

"Kakav dan! Sigurno najbolji dan u mojoj karijeri. Bili smo porodica i to nas je učinilo najboljima u Evropi. Pričali smo o prethodnim generacijama koje su nama utabale staze, sada smo i mi šampioni. Neverovatan dan za sve", kazao je Rodri i dodao:

"Poznajem te momke koji igraju za Englesku, Kol Palmer je sjajan igrač. Biće velika zvezda. Mi smo toliko srećni. Ispisali smo istoriju, ali nećemo se tu zaustaviti. Imamo talentovanu ekipu i nastavićemo", rekao je sjajni vezista.

Španija je osvojila titulu na Evropskom prvenstvu, pošto je u finalu u Berlinu pobedila Englesku 2:1. Španija je povela u 47. minutu golom koji je postigao Niko Vilijams, a izjednačio je Kol Palmer u 73. minutu. Pobedu Španiji doneo je Mikel Ojarsabal u 86. minutu.

Ekipa Luisa de la Fuentea pobedila je u svih sedam utakmica na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i osvojila rekordnu četvrtu titulu šampiona Evrope.

"Važno je da proslavimo ovo što smo uradili", dodao je Rodri.

Španija je postala prva evropska ekipa koja je pobedila u svih sedam utakmica na velikim turnirima, ukupno druga, posle Brazila, koji je to učinio 2022. godine na Svetskom prvenstvu.

Od 2002. godine španski klubovi i španske reprezentacije igrali su u 23 finala velikih klupskih i reprezentativnih takmičenja protiv ekipa koje nisu iz Španije, i pobedile u svakom od tih finala. 

Ženska fudbalska reprezentacija Španije je aktuleni prvak sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke