POLUVREME - Slovenačka "uspavanka" za Ronalda i drugove

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 01.07.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Mreže u Frankfurtu miruju.

AP Photo/Matthias Schrader
AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj između Portugalije i Slovenije, rezultat je 0:0.

Slično prvom današnjem okršaju proteklo je i prvo poluvreme duela u Frankfurtu gde ništa konkretno ne razdvaja dva tima, osim jalove terenske inicijative "Navigatora" i ponekog opasnog napada "Dežele".

Prvi je zapretio Portugal i to preko Rubena Dijaša koji je unutar kaznenog prostora gađao drugu stativu Oblaka i poslao loptu pored gola.

Pritisak čete Roberta Martinesa bio je sve veći, ali je Slovenija veoma lako izlazila na kraj sa pokušajima Portugalije da se približi kaznenom prostoru protivnika.

Ubeležen je bio i pokušaj Ronalda koji je glavom pokušao da ugrozi Oblaka, kao i slobodan udarac odakle je petostruki osvajač Zlatne lopte gađao malo preko gola.

Na drugoj strani, Slovenija je imala jedan opasan napad po desnoj strani kada je dodavanje Stojanovića prekinuo Mendeš, zatim i prodor Mlakara, kao i udarac Šeška sa oko 25 metara koji je završio pravo u Koštu.

Izabranici Matjaža Keka mudro čekaju svoju šansu za ubitačan kontranapad i to je opredeljenje praktično od samog početka susreta, videćemo hoće li je dočekati...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke