EP - "Orlovi" na tihoj vatri, neće valjda odlučiti žreb?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.02.2018.
11:36
Izvor: Sportske.net

Sve opcije su u igri, od plasmana u četvrtfinale sa prvog mesta u grupi do ispadanja zbog žutih kartona ili pukog nedostatka sreće na žrebu.

Beta/STA/Nebojša Tejić/Mo
Beta/STA/Nebojša Tejić/Mo

Povezane vesti

Futsal reprezentacija Srbije odradila je odličan posao u grupnoj fazi jedanaestog Evropskog prvenstva koje se održava u Sloveniji, ali "Orlovi" još uvek ne znaju kakva im je sudbina.

Srbija posle dve odigrane utakmice ima dva osvojena boda i gol razliku 3:3 što znači da ima prilično velike šanse da se plasira u četvrtfinale.

"Orlovima" će za plasman u narednu rundu takmičenja sa drugog mesta u Grupi A biti dovoljna pobeda Italije ili Slovenije u međusobnom susretu "Azura" i domaćina turnira. U tom slučaju pobednik poslednje utakmice u Grupi A zauzeo bi prvo mesto na tabeli sa četiri boda, a Srbija bi kao druga prošla u četvrtfinale.

Postoji još mnogo opcija i to onih koje bi "Orlovima" takođe donele plasman u četvrtfinale, ali i ludih scenarija u kojima bi broj žutih kartona ili žreb mogao da odluči o tome ko će se plasirati dalje.

Kada govorimo o nerešenim ishodima u duelu Italije i Slovenije našem nacionalnom timu "igra" remi bez golova ili da obe reprezentacije postignu po jedan gol.

Mladen Kocic
Foto: Beta/STA/Nebojša Tejić/Mo

Remi bez golova u duelu Italije i Slovenije doneo bi Srbiji plasman u četvrtfinale sa prvog mesta u grupi, dok bi u slučaju da meč bude završen rezultatom 1:1 "Azuri" završili takmičenje, a o poziciji Srbije i Slovenije odlučivao bi fer-plej!

Srbija posle dve odigrane utakmice ima pet žutih kartona, dok Slovenci i Italijani uoči međusobnog okršaja imaju po dva. Važan podatak, ukoliko se poklopi broj žutih kartona žreb bi odlučivao o konačnom plasmanu.

Recimo i to da Srbija može da prođe dalje čak i ako Slovenija i Italija odigraju 2:2 ali bismo tada zavisili od fer-plej kriterijuma i to u poređenju sa Italijanima.

Najgori scenario za "Orlove" bio bi remi sa šest i više postignutih golova jer bi u tom slučaju izabranici Mladena Ivančića morali da spakuju kofere i napuste Ljubljanu.

Utakmica koja će odlučivati o sudbini reprezentacije Srbije igra se u subotu od 20.45.

Ne propustite