EP - Rusi eliminisali domaćina

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.02.2018.
23:18
Izvor: Sportske.net

Domaćin Evropskog prvenstva u futsalu neće igrati u polufinalu kao pre dve godine. Za razliku od Srbije koja je na domaćem terenu stigla do borbe za medalje Slovenci su stali u četvrtfinalu.

Beta/STA/Nebojša Tejić/Mo
Beta/STA/Nebojša Tejić/Mo

Povezane vesti

Drugi četvrtfinalni susret na jedanaestom Evropskom prvenstvu u futsalu završen je pobedom reprezentacije Rusije (2:0) koja je na putu ka polufinalu eliminisala domaćina turnira Sloveniju.

Prvo poluvreme završeno je bez golova ali je Rusija u šestom minutu nastavka iskoristila kontranapad i povela golom Edera Lime.

Od tog momenta lopta je uglavnom bila u nogama futsalera Slovenije koji su u svakom napadu koristili Fetića kao petog igrača u polju ali mnogobrojni pokušaji da stignu do izjednačujućeg pogotka nisu dali rezultata.

Trideset šuteva uputila je reprezentacija Slovenije ka golu Rusije na večerašnjoj utakmici ali Georgi Zamtaradze nijednom nije morao da vadi loptu iz mreže.

Na kraju je Rusija kao i Kazahstan protiv Srbije stigla do gola u poslednjem minutu. Greška Slovenaca omogućila je Robinju da postigne gol i overi plasman "Zbornaje" u polufinale Evropskog prvenstva.

Rusija će za plasman u finale igrati protiv boljeg iz duela Portugala i Azerbejdžana, dok će Kazahstan na megdan pobedniku utakmice Ukrajina - Španija.

Ne propustite