Novi selektor "Orlova" cilja plasman na Evropsko prvenstvo

Autor: Beta Beta
četvrtak 27.10.2016.
14:08
Izvor: Beta

Novi selektor reprezentacije Srbije u futsalu Goran Ivančić rekao je da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, a da bi bio srećan da se ponovi uspeh sa prethodnog, na kom je osvojeno četvrto mesto.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Dušan Ivančić će na mestu selektora futsal reprezentacije Srbije zameniti Acu Kovačevića, a nacionalni tim će voditi u naredne dve godine.

"Velika je čast što sam dobio ovako veliko poverenje. Bio bih veoma srećan kada bih ponovio uspeh sa prošlog Evropskog prvenstva, kada smo bili četvrti. Ispred mene su velike obaveze, planovi i očekivanja. Prvi cilj je plasman na kontinentalni šampionat u Sloveniji, što će biti teško jer je jaka grupa", rekao je Ivančić novinarima na promociji u Beogradu.

Srbija će igrati u Grupi PET kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će joj protivnici biti Španija, Poljska i pobednik preliminarne runde, gde će se sastati Moldavija, Vels, San Marino i favorit Grčka.

Futsal reprezentacija Srbije će u ponedeljak u Novom Sadu i u utorak u Zrenjaninu igrati prijateljske utakmice sa Holandijom, a ulazi na oba susreta biće besplatni.

Pozvani su golmani Aleksa Antonić i Stefan Filipović i igrači Dragan Tomić, Jovan Lazarević, Miloš Simić, Andrija Stanković, Nikola Matijević, Nenad Rančić, Slobodan Rajčević, Marko Perić, Bojan Filipović, Stefan Rakić, Denis Ramić i Predrag Jovanović.

"Imamo odličan potencijal, a želja mi je da napravimo veću bazu, da igrače po regionima pripremimo za ono što ih očekuje kad dodju u reprezentaciju. Pokušavamo da napravimo sistem, da ko dodje posle mene može da zna na koga i šta može da računa. Imam ideju da promenim sistem rada i način igre", kazao je novi selektor.

Ivančićevi pomoćnici biće Vojkan Vukmirović i Dejan Knežević, kondicioni trener Bojan Antonić, lekar Aleksandar Ristanović, fizioterapeut Dragan Ristović, tim menadžer Igor Gačić, a ekonom Nenad Dragaš.

On je kao igrač nastupao za Novi Sad, Vojvodinu, Srbiju i univerzitetsku i A selekciju Jugoslavije. Trenersku karijeru počeo je 2000. godine, a u stručnom štabu reprezentacije je od 2010.

Zamenik sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije Perica Ognjenović zahvalio je došadašnjem selektoru Aci Kovačeviću na svemu što je doprineo za razvoj futsal reprezentacije Srbije.

Ne propustite