Počinje EURO u futsalu - "Orlovi" prvo na domaćina (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.01.2018.
15:21
Izvor: Sportske.net

Utakmicom reprezentacija Slovenije i Srbije danas će u Ljubljani početi takmičenje na Evropskom prvenstvu u futsalu.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Jedanaesto izdanje kontinentalne smotre u futsalu biće održano u Sloveniji, a sve utakmice igraće se u "Areni Stožice" u Ljubljani.

Dvanaest reprezentacija podeljeno je u četiri grupe iz kojih će plasman u četvrtfinale obezbediti po dve najbolje. Reprezentacija Srbije domogla se plasmana na EURO kroz baraž, a u Sloveniji će igrati u Grupi A protiv selekcije domaćina i reprezentacije Italije.

Verujemo da je svima još uvek u sećanju Evropsko prvenstvo koje je pre dve godine održano u našoj zemlji jer se radilo o takmičenju na kojem je reprezentacija Srbije ostvarila istorijski uspeh.

Četvrto mesto na kontinentalnoj smotri u Beogradu najbolji je rezultat "Orlova" u istoriji ovog sporta, a treba biti iskren pa reći da neće biti nimalo lako ponoviti ga u Sloveniji.

"Orlovi" igraju u grupi sa dvostrukim evropskim šampionom Italijom i reprezentacijom Slovenije koja osim kvaliteta poseduje i prednost domaćeg terena.

Zbog svega rečenog treba ići korak po korak i pokušati da se kroz grupnu fazu napravi rezultat koji bi garantovao plasman u eliminacije, a potom je sve moguće.

Favoriti za osvajanje titule evropskog prvaka ponovo će biti selekcije Španije (branilac trofeja) i Rusije, ali ne treba zaboraiti Italiju, Kazahstan i Azerbejdžan koji takođe poseduju ozbiljan kvalitet.



Srbija takmičenje otvara večerašnjom utakmicom sa domaćinom i jasno je da bi pobeda praktično značila overen plasman u četvrtfinale ali je mnogo lakše izreći tako nešto nego osvariti na terenu.

Meč u "Areni Stožice" počinje u 18 časova, direktan prenos obezbeđen je na prvom kanalu televizije Sport Klub.

Evo i sastava svih grupa:


Grupa B: Rusija, Kazahstan, Poljska;
Grupa C: Portugal, Ukrajina, Rumunija;
Grupa D: Španija, Azerbejdžan, Francuska;

Ne propustite