Marinković: "Naravno da bih se vratio u Partizan, to je moj tim"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 13.12.2016.
10:37
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih fudbalera australijskog šampionata, Nebojša Marinković, istakao je u razgovoru za naš portal da bi se rado vratio u svoj omiljeni klub u slučaju dobre ponude.

perthglory.com.au
perthglory.com.au

Povezane vesti

Nebojša Marinković, 30-godišnji srpski fudbaler koji trenutno brani boje Pert Glorija, jedan je od najboljih igrača u australijskom šampionatu u ovom trenutku. Njegov tim je trenutno na petoj poziciji u A ligi Australije, ali nekadašnji fudbaler Partizana smatra da zaslužuju daleko više od toga.

"Ovo mi je treća sezona u klubu, mislim da sam se dobro snašao, ne samo na fudbalskom terenu već i van njega. Za mene i porodicu je ovde sve odlično i veoma sam se brzo uklopio.

Mislim da naša ekipa ima kvalitet za top 3, iako trenutno nismo toliko dobro plasirani. Uglavnom, liga je veoma jaka i teška za igranje"
, rekao nam je Nebojša.

U klubu je još jedan Srbin i fudbaler koji je sa Nebojšom prošao mlađe kategorije Partizana, Milan Smiljanić. Njih dvojica su bili u jednoj od najtalentovanijih generacija Partizana u poslednjih 20-ak godina za koju mnogi smatraju da nije uspela da dostigne one visine koje su im predviđane.

Pored Smiljanića, u Australiji igraju Miloš Ninković i Miloš Dimitrijević, nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde. Svakako, to ih ne sprečava da se druže van terena.

"Lola je tu, igra sve bolje i bolje, uklapa se lagano u ekipu, a što se tiče momaka iz Sidneja, sa njima se uvek družimo nakon utakmice, a i redovno se čujemo."

Nebojša prati i domaći šampionat, posebno svoj Partizan.

"Partizan je moj tim, naravno da ih pratim. Igraju sve bolje i bolje kako sezona odmiče, mislim da mogu do titule ove sezone."

Pitali smo ga i za kvalitet današnje Superlige Srbije, uporedio ga je sa kvalitetom lige kada je on igrao u Partizanu i Čukaričkom.

"Uz svo poštovanje prema igračima iz naše lige, mislim da je kvalitet opao. Naravno, ovo ne znači da igrači nemaju kvalitet, pojedinci jednostavno nemaju dovoljno motiva da igraju jer nisu primili plate i po šest meseci unazad. Znam da je situacija veoma teška u našem fudbalu."

Naravno, njegov jedini klub u Srbiji koji mu je u srcu jeste Partizan, pitali smo ga da li bi se vratio da zaigra ponovo u crno-belom dresu.

"Vratio bih se u Partizan, bez dileme. To je klub u kojem sam proveo 10 godina, jedini je klub u Srbiji u koji bih se vratio."



Nebojša pomno prati igre i naše reprezentacije za koju nikada nije odigrao niti jedan meč. Smatra da je dolazak Muslina dobar za naš tim i da njegov sistem i formacija mogu da daju rezultate. Ipak, žali za odlaskom Radomira Antića, smatra da je naš savez napravio veliku grešku kada ga se lako odrekao.

"Mislim da imamo dobre šanse da se plasiramo u Rusiju, posebno sa novim sistemom. Ipak, odricanje od Radomira Antića nas je skupo koštalo u prethodnom periodu. Čovek je napravio sjajan uspeh kada nas je odveo na Svetsko prvenstvo 2010. godine, ne mogu da razumem zašto je došlo do rastanka. Svakako, Muslin je čovek koji je sposoban da nas odvede u Rusiju."

Smatra da za njega ima još vremena da zaigra za reprezentaciju, a takođe žali što nikada nije igrao.

"Mislim da sam zaslužio makar poziv kada sam bio najbolji strelac Partizana. Takođe, smatram da nikada nije kasno da zaigram za naš najbolji tim", završio je Nebojša Marinković svoj razgovor za "Sportske".

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Tuesday, 13.12.2016
14:56

Nebojša ne bi ti imao mesta u ovom timu, štata, i ti i brat u mlađim kategorijama ste razbijali, zajedno sa Borkom Veselinovićem i onim što se kasnije setio da nikad nije bio Partizanovac.

avatar
fc Partizan/fc Inter
Monday, 19.12.2016
11:46

Bosančić? :D

avatar
Budimo.ljudi
Tuesday, 13.12.2016
13:11

Svaka čast za intervju! Kako je Nebojša znao da je ošine sa distance, uh, još se sećam golova protiv Groingena :)