AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (21. 9. 2024)

Autor: Ivan Cvetković
subota 21.09.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo je naš izbor za danas.

Povezane vesti

1209 Osasuna - Las Palmas 1&0-4 (2.13)

Osasuna po sistemu “toplo-hladno” započela je novu sezonu u kojoj je primarni cilj, kao i uvek, opstanak u Primeri. Sve iznad toga je samo plus, međutim takmičarska godina samo što je počela i biće dovoljno vremena da se iskristališu ambicije već na polusezoni. “Rohiljosi” će imati idealnu priliku da ostvare novi trijumf na domaćem terenu jer u Pamplonu stiže indisponirani Las Palmas. Ostrvljani jesu priredili senzaciju remijem sa Realom iz Madrida, međutim nakon toga upisali su dva poraza što ih je stavilo u prilično nezavidnu situaciju. Prethodna dva međusobna duela okončana su nerešenim ishodom, ovoga puta Osasuna bi mogla da opravda ulogu favorita.

1329 Venezia - Genoa 2 (2.31)

Uvek je lepo videti Veneciju u Seriji A, što zbog nostalgije i dana Alvara Rekobe na severu Italije, što zbog sjajnih dresova koje “Krilati lavovi” izbacuju gotovo svake godine. Međutim niti Euzebio di Frančesko ima Rekobu u svojim redovima, niti dresovi sami igraju, pa je tako novajlija u italijanskoj eliti u četiri odigrana meča upisao samo jedan gol, dok je uz Atalantu primio najviše, čak osam. Na Pjerluiđi Penzo stiže Đenova koja sa ambicioznim Albertom Đilardinom želi da napravi iskorak posle sasvim pristojnog 11. mesta u šampionatu prošle sezone. Venecija i Đenova odigrali su prijateljski meč sredinom jula koji je okončan trijumfom Đenove.

1523 Rennes - Lens 0-1I&1-2II (2.28)

Ren od početka sezone deluje kao domaćinska ekipa. Klub iz Bretanje ima dva trijumfa na Roažonu, dok je gostima Remsu i Strazburu poražen bez većih problema. Na sever Francuske stiže Lans sa novim trenerom Vilom Stilom koji je beležio odlične rezultate sa Remsom prošle sezone. “Krv i zlato” se odlučio za mladog stručnjaka koji će polako i strpljivo graditi tim koji će svake godine moći da se takmiči sa najboljima, no nakon šokantne eliminacije od Panatinaikosa u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dva remija sa Monakom i Lionom nisu oduševila navijače, iako se radi ekipama protiv kojih ne možete unapred upisati bodove.

1008 Southampton - Ipswich X2&2+ (2.09)

Novajlijama u Premijer ligi ne cvetaju ruže. Naprotiv. Ipsviču na ruku nije išao ni raspored, mladi stručnjak Mekena nije odustajao od prepoznatljivog stila igre sa velikim posedom ni protiv timovima kao što su Liverpul i Mančester siti, pa “Traktordžije” nisu uspele da prirede iznenađenje. Usledio je nešto drugačiji pristup i bolji rezultati, remi sa Fulamom i naročito Brajtonom možda je najavio bolje dane po tim sa Portman Rouda. Šta tek reći za Sautempton? “Sveci” ne samo da nisu osvojili nijeda bod, već imaju samo jedan postignut pogodak, te ih samo očajni Everton deli od dna. Ipsvič je Sautempton dobio u obe utakmice prošle sezone, na Sent Meriju i ovoga puta možda barem do boda.

Ne propustite