AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (22. 9. 2024)

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.09.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo je naš izbor za danas.

Povezane vesti

1214 Getafe - Leganes 1 (2.09)

Nisu baš ovako navijači Hetafea zamišljali početak nove sezone, naročito nakon povratka Hozea Bordalasa. Klub iz predgrađa Madrida nanizao je tri remija pre poraza od Sevilje, ali će priliku da ostvari trijumf imati protiv povratnika u Primeru. Biće to na neki način i mali madridski derbi jer će Leganes takođe predgrađe Madrida. “Pepinerosi” su u prvih pet mečeva osvojili pet bodova što nije loš početak, ali Hetafe je tim koji ume da pobeđuje kada je favorit, naročito na domaćem terenu. U poslednja četiri međusobna duela, tri je dobio tim Hozea Bordalasa koji je i ovoga puta favorit.

1075 Preston - Blackburn X2&2-4 (2.27)

Interesantan okršaj u šestom kolu Čempionšipa očekuje nas između prvog šampiona Engleske i jednog od osvajača Premijer lige. Blekburn je godinama tavorio u nižim rangovima, igrao čak i Ligu 1, dok se prošle sezone jedva spasio od ispadanja iz Čempionšipa. Džon Eustejs je u potpunosti podigao ekipu koja trenutno zauzima treću poziciju sa 11 osvojenih bodova uz veoma efikasan fudbal. “Riversajdersi” bi da nastave sa dobrim rezultatima protiv Prestona koji će, ako se po jutru dan poznaje, imati velikih problema ove sezone. Samo tri data gola i 21. mesto od 24 ekipe razlog su za alarm na Dipdejlu…

1427 Stuttgart - Dortmund 0-1I&1-3II (2.33)

Nije se Štutgart obrukao protiv Reala u Ligi šampiona, ali jasno je da “Švabe” u ovom trenutku nisu na nivou iz prošle sezone. To pokazuje i aktuelno stanje na tabeli Bundeslige koja ukazuje na tek četiri boda iz tri odigrana meča. Istina, rano je suditi timu nakon tako malog broja utakmica, ali tako ne izgleda vicešampion Nemačke. Ta uloga bi možda bolje stajala upravo Dortmundu koji je savladao Ajntraht i Hajdenhajm, timove koji ipak imaju nešto više takmičarske ambicije ove sezone. Interesantno, u poslednja dva okršaja Štutgarta i Dortmunda nije bilo više od dva pogotka, pa ćemo probati da ih “ograničimo” na neki način.

1519 Brest - Toulouse X2&1+II (2.27)

Brest je prošle sezone ostvario istorijski uspeh plasmanom u Ligu šampiona, a potom i prvi trijumf u tom takmičenju. “Pirati” su iskoristili slabe sezone Liona i Marseja i pronašli svoje mesto u evropskoj eliti. Ostaje da se vidi koliko će igranje na više frontova uticati na ekipu Erika Roja koja ima samo jednu u pobedu u četiri kola. Naročito je bolan bio ubedljiv poraz od Marseja, videćemo koliko će to ostaviti traga po fudbalere. Tuluz je tim sa sredine tabele, sve stabilniji otkako se vratio u elitu gde mu je i mesto, pa će “ljubičasti” biti veliki izazov za domaćina. Uz to, Karles Martinez Novel beleži pristojne rezultate, lako je dobio Avr, pa je realno za očekivati da ostane neporažen na Fransisu Lebleu.

Ne propustite