Tip izlog - Alborg, Tapara i dve pobede pod 3:0

Autor: Milovan Longinov
utorak 25.04.2023.
16:00
Izvor: Sportske.net

Hokejaški i odbojkaški tipovi za ovo kolo.

Povezane vesti

HOKEJ

37753 Herning Blue Fox – Aalborg 2 (2.03)

Na programu je šesta utakmica finalne serije šampiona Danske u hokeju na ledu. Najbolji tim u ligaškom delu sezone i favorit za osvajanje titule Olborg posle pet mečeva vodi sa 3:2 u pobedama i ima prvu „meč loptu“ da stigne do titule u Herningu. Olborg je sačuvao domaći teren, prebacio pritisak na „plave lisice“ i deluje da može podići pehar pred protivničkim navijačima. Naravno, neće biti lako, ekipe su sličnog kvaliteta, ali je iskustvo na strani Olborga koji važi za najveći tim u Danskoj. Odlučiće nijanse i to na stranu gostiju.

37546 Pelicans – Tappara 2 (1.95)

Pokazali su zube Pelikansi u trećem meču finalne serije plej-ofa šampionata Finske, savladali Taparu sa 4:1 i smanjili na 2:1 u pobedama. Izgledalo je da će se Tapara prošetati do titule, ali je finale ipak finale i ono sa sobom donosi uzbuđenja. Jasno je da su gosti kvalitetniji sastav to su pokazali u ligaškom delu takmičenja u kojem su zauzeli prvo mesto, ali i u plej-ofu. Jedan kiks ne bi trebalo da poljulja samopouzdanje favorita već samo da dodatno „mobiliše“ ekipu. Tapara je ove sezone uglavnom lako izlazila na kraj sa Pelikansima jedan poraz ništa neće promeniti. Ubeđeni smo da će gosti slaviti i povesti sa 3:1, tako doći na korak od pehara.

ODBOJKA

46551 Kedzierzyn Kozle – Rzeszow Tačan rezultat 3:0 (2.31)

Dvostruki evropski šampion Zaksa priprema se za još jedno evropsko finale protiv Jastržebskog 20. maja, ali pre toga ima obaveze u domaćem šampionatu. Na redu je treća utakmica polufinalne serije protiv Ržešova, a Zaksa je slavila u prve dve. Domaći su stigli do oba trijumfa u gostima, pokazali da su kvalitetnija ekipa, iako su ligaški deo završili tek na četvrtom mestu, a Ržešov bio najbolji tim u šampionatu. Ipak, plej-of i velike utakmice su Zaksina zona, a kraj serijie u sredu kada će domaći ubedljivo slaviti.

46549 Jastrzebski – Zawiercie Tačan rezultat 3:0 (2.06)

Preslikanu polufinalnu seriju prvenstva Poljske igraju Jastržebski i Zaviercije. Finalista Lige šampiona bio je slabije plasiran posle ligaškog dela od Zaviercije, ali je trijumfovao u obe utakmice na strani i pokazao da pozicija na tabeli ništa nije značila. Nije džabe Jastržebski na korak od evropske titule, a kako stvari stoje finale šampiona Poljske biće identično onom u Ligi šampiona, sastaće se Zaksa i Jastrćebski. Polufinale je samo usputna stanica, a Jastržebski će ga okončati sa ubedljivih 3:0 u mečevima i setovima.

Ne propustite