Tip izlog - Žalgiris čuva šasne za Top 8, Pariz pobeđuje na teškom gostovanju!

Autor: Lazar Nikolić
petak 31.03.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Zadar "pečatira" sudbinu MZT-a.

Povezane vesti

18294 Split – Borac Cacak Ukupno poena 173.5 više (1.92)

Ostalo je da se odigraju još tri kola u „regularnom“ delu AdmiralBet ABA lige, a još uvek nisu pozante sudbine Splita i Borca u ovoj sezoni. Čačani su u prošlom kolu upisali najvredniju pobedu u dosadašnjem delu takmičenja protiv direktnog rivala za opstanak MZT-a iz Skoplja i sigurno neće biti poslednji u ligi i direktno ispasti, ali se sada bore da izbegnu i pretposlednje mesto koje vodi u plej-aut, a u toj borbi „zlatna“ bi im bila pobeda u Splitu. Što se domaćina tiče Split je trenutno deveti na tabeli sa skorom 9-14 i deli ga jedna pobeda od Studentskog centra i mesta u plej-ofu. Zbog toga očekujemo sjajan meč na „Gripama“. Obe ekipe imaju veliki motiv i ući će u utakmicu sa velikom energijom. U poslednje vreme 80+ poena rutina su za oba rivala, tako da je veliki broj poena zagarantovan. Borac je prebacio 100 protiv MZT-a, Split učinio isto u poslednjoj utakmici domaćeg prvenstva. Zato je naš predlog „probijanje“ granice od 173.5 poena, a o pobedniku ne bismo.

18298 MZT Skopje – Zadar 2 (1.76)

Ekipa iz Skoplja je u prošlom kolu izgubila najbitniju utakmicu u sezoni od Borca u Čačku. Sada je tim koji sa klupe predvodi srpski trener Dragan Nikolić ubedljivo poslednji na tabeli AdmiralABA lige sa samo četiri pobede, dve manje od Mornara koji ima i dve utakmice manje. Sve ukazuje da u narednoj sezoni MZT nećemo gledati u elitnom rangu regionalnog takmičenja, a verovatno su se i u skopskom timu pomirili sa tim. U teškom trenutku dolazi im i težak protivnik koji se bori za plej-of. Zadar je trenutno na sedmoj poziciji sa skorom 10-13 i samo je jedan trijumf iznad devetog Splita. Zbog toga je Zadranima neophodna pobeda nad „fenjerašem“ i ne smeju je ispustiti. Lako je Zadar slavio u prvom delu sezone kao domaćin sa 19 poena razlike, sada će im biti sasvim dovoljan i jedan poen viška.

14639 Bayern Munich – Monaco Ukupno poena 160.5 manje (1.90)

Obe ekipe izgubile su prvi meč u duplom evroligaškom programu ove nedelje. Bajern je kao gost poražen od Panatinaikosa, dok je Monako doživeo istu sudbinu u Kaunasu protiv Žalgirisa. Domaći već odavno igraju samo za prestiž u Evroligi. Ekipa Andree Trinkijerija nalazi se na 15. mestu sa skorom 11-20 i četiri uzastopna poraza. Na drugoj strani Monako bi pobedom praktično obezbedio četvrto mesto na kraju ligaškog dela i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ne sumnjamo da će „kneževi“ savladati Bavarce, ali ćemo pokušati sa manjim brojem poena. Poznato je da Trinkijeri i Saša Obradović svoju igru baziraju na odbrani, a prisutan je i veliki umor u obe ekipe , jer su pre samo dva dana igrali izuzetno teške utakmice i imali naporna gostovanje. Teško da će biti lepršave igre u „Audi domu“. U poslednje vreme obe ekipe postižu između 70 i 80 poena, verujemo da neće prebaciti granicu ovog puta.

14638 Zalgiris Kaunas – Valencia H1 -6.5 (1.93)

U dijametralno suprotnom raspoloženju Žalgiris i Valensija dočekuju meč 31. kola Evrolige. „Zeleni“ su u prošlom kolu ostvarili jednu od najvažnijih pobeda u sezoni kod kuće protiv Monaka i zadržali dobre izglede da se plasiraju u Top 8, dok je Valensija „potonula“ u Beogradu, poražena od Crvene zvezde sa 19 poena razlike i izgubila nadu da može među osam. Žalgiris je trenutno na deobi osme pozicije sa skorom 16-15 identičnim kao i Baskonija sa kojom će voditi bitku do poslednjeg kola. „Zeleni“ su poznati kao domaćinska ekipa, a razočarana Valensija ne bi smela da predstavlja problem. Žalgiris ovo prosto mora da dobije, sve je na njihovoj strani od motiva, preko kvaliteta i domaće hale. Naš predlog je uverljiva jedinica sa hendikepom.

18299 Vrsac – Kk Cacak 94 H1 -6.5 (1.89)

Ekipa Vršca je u porazom u prošlom kolu od Zdravlja u Leskovcu svela na teoriju svoje šanse za plasman među šest najboljih ekipa u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Vrščani su tri kola pre kraja na sedmoj poziciji sa čak tri pobede manje od OKK Beograda i Dinamika koji dele šestu poziciju. Ali, dok postoji nada boriće se domaći, računica je jasna moraće da pobede sve preostale utakmice i da se nadaju da će se suprotno dogoditi rivalima. Čačak 94 ima svojih briga, a to je broba za opstanak. Gosti su trenutno na 11. poziciji sa skorom 10-17 i dve pobede više od pretposlednjeg Dunava koji je uz Kolubaru trenutno na mestu koje vodi u niži rang. Teško da će Čačani ispasti, a još teže da mogu do pobede na gostovanju Vršcu koji je sasvim solidan domaćin, dok je Čačak 94 zajedno sa Kolubarom i Zdravljem najgori gost u ligi i ima samo dve pobede van svog parketa. Zbog toga siguran kec ovde.

18078 Le Portel – Paris 2 (2.55)

Silne najave da će grad Pariz uskoro dobiti evroligaša odnose se upravo na učešće istoimenog tima u elitno evropsko klupsko takmičenje. Ekipa Pariza trentuno se takmiči u Evrokupu, a grupnu fazu je završila na petom mestu grupe B, te će u Top 16 fazi igrati protiv litvanskog Lijetkabelisa koji sa klupe predvodi srpski trener Nenad Čanak. Parižani su izgubili svoj poslednji meč i to od još jednog potencijalnog evroligaša London Lajonsa, a sada ih očekuju obaveze u domaćem prvenstvu. Tim iz glavnog grada je trenutno tek 12. na tabeli „fale“ mu dve pobede za osmo mesto koje vodi u plej-of, dok je njihov rival Le Portel samo poziciju i jednu pobedu niže. Obe ekipe su u solidnoj formi, tako da nas očekuje neizvestan meč. Ipak, kvalitet je na strani gostiju, koji su slavili u prvom međusobnom susretu, njihove ambicije su velike, a neulazak u plej-of bio bi veliki udarac. Zato je naš predlog dvojka.

Ne propustite