Ne ide se "glavom kroz zid" u Top 8!

Autor: Lazar Nikolić
petak 24.02.2023.
21:22
Izvor: Sportske.net

Zvezda ga večeras nije tražila.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Na široko je poznat srpski inat, u večerašnjem slučaju priključićemo joj i argentinsku "ludu" glavu, a upravo je kombinacija toga, uz sjajnu igru Albe koštala Crvenu zvezdu sigurno najbolnijeg poraza u ovoj sezoni.

Došla je Crvena zvezda u halu "Aleksandar Nikolić" sa peharom iz Kupa Radivoja Koraća koji je odbranila prošle nedelje u Nišu nadoknadivši -18 u "večitom" derbiju protiv Partizana u polufinalu. 

Delovalo je da će crveno-beli lako izaći na kraj sa "fenjerašem" Albom koja za svoju dušu igra u ovom delu Evrolige. Bila je ovo poslednja utakmica pre nego što će se ekipi priključiti toliko čekani Fakundo Kampaco i dati joj novu energiju, a do tada su njegovi saigrači samo trebali da "preguraju" danas.

Ali, nisu.

Išlo je sve sasvim dobro u prvom delu, imala je Zvezda i 12 poena viška, ali šut za tri poena nije išao ekipi Duška Ivanovića.

Očekivalo se da će u drugom delu Zvezda promeniti strategiju, ali naprotiv. Nastavili su da forsiraju šut sa distance do iznemoglosti crveno-beli. Nedović je uzeo devet, Dobrić sedam, a Vildoza šest trojki, zajedno su pogodili tri, i to svako po jednu, za ukupan šut sa distance (5/28).

I nisu se obazirali što ih ne ide, promašivali su i uporno nastavljali da forsiraju, kao da drugačiji način da se postigne koš ne postoji. Visoki saigaigrači ostali su bez lopti u reketu koji je Alba pametno popunila i ostavila "zamrznute" trojkaše Zvezda da se samoubiju.

Izostala je i reakcija Duška Ivanovića, koji je po prvi put u sezoni bespomoćno sa klupe pratio št se dešava na parketu, pokušavao da vraćanjem na klupu trgne svoje nosioce i dozove ih pameti, ali večeras jednostavno nisu razmišljali, već su šutirali, šutirali i šutrirali sve do konačnog poraza.

Ima Zvezda još uvek teoretske šanse da se plasira u Top 8, vraća se Kampaco koji bi morao da unese mirnoću u redove crveno-belih, ali će večerašnja, slobodno se može reći, nedisciplina u igri vrlo verovatno koštati previše srpskog predstavnika.

Ne ide se glavom koz zid u Top 8.

Ne propustite