ABA ligaši u Evrokupu - Loše da lošije nije moglo početi...

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.10.2016.
22:52
Izvor: Sportske.net

Odigrane i preostale večerašnje utakmice Evrokupa, obeležene porazima ekipa iz ABA lige.

BETA/BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS

Povezane vesti

Četiri predstavnika regiona nastupila su večeras u mečevima prvog kola Evrokupa i sva četiri su doživela poraze.

Čak je najbolje prošao MZT koji je danas tek u poslednjim sekundama ispustio pobedu na gostovanju Lijetkabelisu u Litvaniji (90:89), da bi večeras Olimpija, Budućnost i Cedevita ''glatko'' poraženi.

Olimpija je na svom terenu dočekala ekipu ruske Lokomotive Kubanj, pružila je favorizovanim gostima solidan otpor, ali više od časnog poraza nije mogla - 64:72 na kraju u Ljubljani.

Podgorička Budućnost je poražena na gostovanju ekipi Mursije u Španiji, rezultatom 86:77. Domaći tim je u najvećem delu meča imao vođstvo, Podgoričani su tokom prvog poluvremena bili ravnopravan rival, ali su u nastavku dozvolili rivalu da prelomi meč u svoju korist.

Najbolji u ekipi Budućnosti bio je Boris Savović sa 22 poena i 11 skokova.

Neizvesnosti nije bilo u duelu između Gran Kanarije i Cedevite, koja je na ovom gostovanju doživela veoma ubedljiv poraz - 101:76 u korist španske ekipe! Već na poluvremenu domaći tim je imao 20 poena prednosti (54-34), pa je pitanje pobednika još tada bilo rešeno.

Skoti Hopson sa 23 i Miro Bilan sa 16 poena bili su najefikasniji u ekipi Cedevite.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VL
Thursday, 13.10.2016
10:10

Kao sto sam reko o snazi Crvene Zvezde treba odlucivati posle nekoliko meceva Eurolige. Dokaz da je Aba liga na vrlo niskom nivou. Zvezda je razbila sve protivnike a opet ne mora da znaci da su u mogucnosti da sa ovakvim timom budu konkurentni u Euroligi. Ja mislim da Zvezda trenutno nema kvalitet za to tamkicenje,i ne znam sta se ceka sa strancima. Voleo bi da me demantuju veceras

avatar
babaroga
Thursday, 13.10.2016
15:05

Znas li ciljeve za ovu sezonu?

avatar
babaroga
Thursday, 13.10.2016
23:21

Tako je. Dva pojacanja koja bi zadovoljila te apetite kostaju 2x500k. Da li isipati taj novac da bi mozda usli u 8 ili ga ostaviti sa strane i naredne godine sa 4 takva igraca pokusati malo vise?

avatar
VL
Thursday, 13.10.2016
16:29

Zvezda je ne sumnjivo najbolji tim u regionu i nece imati problema odbraniti titule Aba i Srpske lige. E sad kao cilj se istice to ali ja mislim da u Zvezdi nece biti zadovoljni time. Ako ne budu u top 8 to nece biti uspesna sezona. Uz 2 dobra pojacanja imaju kapacitet za to,s ovakvim timom samo Aba i Srpska liga. Ne kazem da je to malo. Bojim se da ce pojacanja doci kasno jer je ove god drugaciji sistem Eurolige

avatar
Salvatore
Thursday, 13.10.2016
00:30

Buducnost samo u ABA ligi pobedjuje sve redom dok ne dodje do plej-ofa.... O Evropi necu ni da pricam hahah

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 12.10.2016
23:26

Gledao Buducnost i slobodno mogu da kazem da bi Zvezda 100% a mozda i Partizan uz normalnu igru, znaci nista spektekulrano ovu Mursiju tukli 10-ak razlike u Spaniji. Sto se tice Buducnosti, meni iskreno nije jasno kako oni dele prvo mesto u ABA ligi. Cinjenica da Scepanovic nije los trener, uvideo je na koj nacin moze da dobije Mursiju, ali ipak ni trener spanske ekipe nije glup, pa mu je trebalo 5 minuta da vidi slabe tacke Buducnosti kojih ima mnogo i koje je lagano koristio.