Aca Petrović na originalan način opisao Duška Vujoševića

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.04.2017.
17:22
Izvor: Sportske.net, avaz.ba

Dule voli da ''zaore''?

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaška javnost u Bosni i Hercegovini željno iščekuje kraj tekuće sezone i dolazak novog selektora njihovog nacionalnog tima Duška Vujoševića.

Podsetimo, Vujošević zbog obaveza u Limožu nije mogao da prisustvuje svojoj promociji na tu funkciju, pa se tamošnjoj javnosti obratio prilično emotivnim pismom.

S obzirom na njegovo ogromno iskustvo i broj trofeja koje je osvojio sa Partizanom, u BiH se od Vujoševića mnogo očekuje, a svoje mišljenje na tu temu zneo je i aktuelni selektor Hrvatske Aleksandar Petrović, koji je svojevremeno predvodio i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U izjavi koju je preneo ''Dnevni avaz'', Petrović posebno ističe Vujoševićev rad sa mladim igračima i to je opisao na zanimljiv način.

''S obzirom na to da u seniorski tim BiH dolaze talentovani klinci, od kojih su neki bili kadetski prvaci Evrope, a da je Dule poznat kao trener koji voli zaorati i ostaviti dubok trag u radu s mladima, njegov angažman je definitivno zaslužio zeleno svetlo.

Međutim, BiH je reprezentacija koja očekuje i nekakav instant-rezultat.

S tog aspekta, biće izazov kako te dve 'ulice' spojiti u jednu, a da istovremeno jedna ne opterećuje drugu. Znači, biće potrebno uključiti sve najkvalitetnije igrače, a isto tako promovisati, barem kroz trenažni proces, talente koji dolaze'',
istakao je Petrović.

S obzirom na to da u bh. seniorski tim dolaze talentirani klinci, od kojih su neki bili kadetski prvaci Evrope, a da je Dule poznat kao trener koji voli zaorati i ostaviti dubok trag u radu s mladima, njegov angažman je definitivno zaslužio zeleno svjetlo.

Međutim, BiH je reprezentacija koja očekuje i nekakav instant-rezultat. S tog aspekta, bit će izazov kako te dvije ceste spojiti u jednu, a da istovremeno jedna ne opterećuje drugu. Znači, bit će potrebno uključiti sve najkvalitetnije igrače, a isto tako promovirati, barem kroz trenažni proces, talente koji dolaze.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/288337/aleksandar-petrovic-jos-pamtim-halidove-pjesme-u-autobusu#sthash.lXJ4QebW.dpuf

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke