Aca Trifunović srušio ''strašnu'' Lokomotivu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.10.2014.
23:35
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Astane, koje sa klupe predvodi Aleksandar Trifunović, napravili su veliko iznenađenje trijumfom nad Lokomotivom Kubanj sa 81:70 u trećem kolu VTB lige.

lithuaniabasketball.com
lithuaniabasketball.com

Povezane vesti

Gosti iz Krasnodara u Astanu su stigli posle niza od tri trijumfa, dok je kazahstanski klub pretrpeo poraz na gostovanju Nimburku na otvaranju sezone.

Trifunović na startu sezone ima dosta problema sa sastavom, pošto se najbolji igrač Nik Kaner-Medli povredio, a nekolicima košarkaša tek su se nedavno priključili ekipi zbog nastupa za reprezentaciju Kazahstana na Azijskim igrama.

Lokomotiva je jedan od glavnih favorita za osvajanje VTB lige, ali je Astani mogla da parira samo u drugoj i trećoj četvrtini. Kazahstanski klub je dominirao u skoku, pošto je ostvario 19 uhvaćenih lopti više.

Najbolji među Trifunovićevim izabranicima bio je Braun sa 21 poenom i šest asistencija, Mahalbašić je dodao 17 poena, uz 15 skokova, dok je Kalates imao 13 poena i sjajnih 17 skokova. Na drugoj strani, Kurbanov je upisao 15 poena, Braun je dodao 13, a Hendriks 11, uz šest skokova i četiri asistencije.

U narednom kolu, sledeće subote, Astana dočekuje Crveni oktobar, protivnika Partizana u Evrokupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke