ACB - Barsa zaustavila Valensiju, Real sam na vrhu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.11.2017.
21:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone vezali su treću uzastopnu pobedu u ACB ligi i ujedno prekinuli seriju Valensije koja je pre večerašnjeg poraza u "Blaugrani" nanizala četiri trijumfa.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Derbi susret 9. kola španske ACB lige odigran je u "Blaugrani" gde su snage odmerili evroligaški sastavi iz Barselone i Valensije.

Valensija je u "Blaugrani" jurila petu uzastopnu pobedu ali je na kraju pretrpela drugi poraz u španskom prvenstvu. Barselona je slavila rezultatom 79:74 (13:16, 24:13, 21:23, 21:22) i tako uhvatila priključak za vodećim kvartetom.

Gosti su kontrolisali rezultat tokom većeg dela prve i početka druge četvrtine, ali je Barsa na pet i po minuta pre odlaska na odmor preuzela vođstvo i do kraja meča ga nije ispuštala.

Najveća prednost Barselone iznosila je 11 poena. Valensija je u poslednjem kvartalu uspela da zadrži priključak ali je domaćin na kraju vezao treću pobedu, a sedmu od početka sezone.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Kevin Serafen sa 19 poena i 3 skoka, a pratili su ga Rakim Sanders (16 pts, 4 sk) i Toma Ertel (12 pts, 5 sk, 5 as).

Na drugoj strani izdvojio se Erik Grin sa 24 poena, dok je Tibor Plajs utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom (14 pts, 10 sk).

Obe ekipe posle devet odigranih utakmica imaju isti skor (7-2), tako da večerašnji rezultat najviše odgovara Real Madridu koji ima pobedu više od Barselone, Valensije, Obradoira i Fuenlabrade.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke