ACB - Bilbao slavio u Valensiji

Autor: Boban Filipović
subota 16.05.2015.
21:35
Izvor: Sportske.net

Srbi iz poraženog sastava ostavili solidan utisak na premijeri 33. kola, ali to nije bilo dovoljno za pobedu nad gostima iz glavnog grada Baskije.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Pobodom na gostovanju u Valensiji rezultatom 78:73, košarkaši Bilbaa su preskočili svog večerašnjeg rivala na tabeli ACB lige.

Došlo je do 'rokade', Baski su sada četvrtoplasirani, što nije nebitno jer ta pozicija omogućava prednost domaćeg terena u plej-ofu koji se bliži.

Presudna je bila druga četvrtina koju su gosti dobili sa deset razlike.

Čak petorica igrača iz pobedničkog sastava je završila utakmicu sa dovicfrenim borojem poena, najefikasniji su bili Kvino Kolom i Aksel Ervel sa po 15, Aleks Mumbru je dodao 14, Dairis Bertans 12 i Raul Lopez 10 poena.

Učinak Srba iz redova Bilbaa veoma skorman, gotovo neznatan, Dejan Todorović je ubacio samo jedno slobodno bacanje, dok Danilo Anđušić nije uspeo da se upiše u strelce.

Na drugoj strani, Vladimir Lučić je imao 10 poena i 4 skoka za nešto manje od 25 minuta u igri, Sam Van Rosom je bio jedini raspoloženiji od njega kod domaćih, brojao je do 18.

Nemanja Nedović je proveo na parketu tek 11 i po minuta i za to vreme postigao 7 poena. Pogodio je obe trojke koje je šutnuo.

Vrlo lako može da se desi da duele Valensije i Bilbaa gledamo u prvoj fazi plej-ofa ACB lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke