ACB - Dončić blistao u novoj pobedi Reala, sjajna Barsa, poraz Baskonije

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.12.2017.
15:13
Izvor: Sportske.net

Danas odigrane i poslednje tri utakmice u španskom šampionatu u 2017. godini. U glavnim ulogama evroligaši, ali sa promenjivim uspehom.

EPA-EFE/TIMM SCHAMBERGER
EPA-EFE/TIMM SCHAMBERGER

Povezane vesti

Najbubedljivija je bila Barselona, koja je pred svojim navijačima deklasirala ekipu  Fuenlabrade sa 101:74.

Početak meča nagoveštavao je mnogo snažniji otpor gostiju, poveli su sa 10:3, ali Barsa je vrlo brzo preuzela kontrolu dešavanja na terenu i kako je meč odmicao samo uvećavala svoju prednost koja je maksimalno iznosila ''plus 32'' - 97:65.

Barselona je ovim trijumfom prekinula niz od dva vezana poraza u prethodna dva kola, a najefikasniji u njenim redovima bio je Tomas Ertel sa 15 poena. Pratili su ga Serafan sa 13, zatim Klaver i Hanga sa po 12.  Pako Kruz najbolji u Fuenlabradi sa 17 poena.


A za razliku od Barse, Baskonija je pokvarila utisak iz prethodnihnekoliko kola. Danas je prekinula seriju pobeda pošto je pokleklana gostovanju ekipi Mursije.

Tokom prve tri četvrtine vođena je neizvesna borba, ali je u četvrtoj domaćih uspeo da meč prelomi u svoju korist i izbori sedmu pobedu ove sezone u ACB ligi.

Klevin Hana sa 14 poena bio je najbolji u Mursiji, a odličan je bio i Marko Luković sa 13 poena i pet skokova. Baskoniju su predvodili Šengelija sa 17 i Vojtman sa 11 ppena.


Real se učvrstio na prvom mestu, 12. pobedom u 13 odigranih mečeva.Ovoga puta kraljevski klub je bio bolji od Estudijantesa rezultatom96:89.

Gosti su pružili odličan otpor lideru na tabeli, vodili su sa 81:80sredinom poslednjeg kvartala, ali onda je usledila serija Reala od9:0 kojom je ovaj meč praktično rešen.

Naravno, Luka Dončić ponovo najbolji, sa 24 poena, osam skokova i 5 asistencija, Felipe Rejes je upisao 13 poena i 10 skokova. I Tompkins se zaustavio na 13 poena, ali uz 5 skokova.

Gostima nije pomogla ni sjajna partija Landsberga sa 29 poena, Alek Braun je upisao 18, a srpski plejmejker Aleksandar Cvetković je meč završio sa 6 poena, 4 asistencije i dva skoka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke