ACB - Favoriti na kraju u polufinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.05.2016.
23:52
Izvor: Sportske.net

Uprkos porazima koje su doživeli u revanš susretima četvrtfinalne serije plej-ofa španske ACB lige, košarkaši Real Madrida i Laboral Kuće overili su plasman u dalji tok takmičenja pobedama u majstoricama.

Screenshot: acb.com
Screenshot: acb.com

Povezane vesti

Večeras su u Španiji odigrane poslednje dve utakmice četvrtfinalne faze plej-ofa, a aktuelni šampion Real Madrid i učesnik fajnal-fora Evrolige Laboral Kuća obezbedili su plasman u polufinale.

Obe ekipe poražene su u revanš susretima četvrtfinala pa su tako u majstoricama tražile prolaz u završnicu plej-ofa španskog šampionata.

Branilac trofeja iskupio se za poraz od Mursije i sa ubedljivih 93:72 (28:10, 26:23, 14:12, 25:27) savladao ekipu našeg Nemanje Radovića u trećoj utakmici četvrtfinalne serije.

Gustavo Ajon i Džejsi Kerol predvodili su Real Madrid do drugog trijumfa u seriji sa po 18 poena, a najefikasniji igrač na utakmici bio je Fasu Kampaco koji je ubacio 22 poena.

Protivnik Real Madrida u polufinalnoj seriji biće ekipa Valensije, a prva utakmica igra se 2. juna u "Barklikard Centru" u Madridu.

Laboral Kuća je u nešto neizvesnijoj utakmici savladala Gran Kanariju rezultatom 78:71 (18:20, 22:21, 21:13, 17:17) iako su se gosti odlično držali u prvih 20 minuta igre.

Učesnik fajnal-fora Evrolige slomio je otpor Gran Kanarije u trećoj deonici predvođen Janisom Burusisom koji je ostvario dabl-dabl učinak od 17 poena i 11 skokova.

Protivnik Laboral Kuće u polufinalu biće Barselona, a prva utakmica u "Blaugrani" zakazana je za 3. jun.

Polufinalna serija plej-ofa igra se na tri dobijene utakmice.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Surovi
Wednesday, 01.06.2016
03:05

Ukoliko Barselona ne osvoji titulu, to ce za njih znaciti katastrofu. Laboral i Valensija su ove sezone vise puta pokazali da mogu sa svima da igraju, dok je Real Madrid u uzasnoj formi. Bice ovde svega i svacega do kraja, ljudi, jedva cekam! Samo jedno pitanje za urednika. Zbog cega nema nikakvih vesti o italijanskom sampionatu?

avatar
Pg13
Wednesday, 01.06.2016
01:02

Nemanja Radovic je crnogorski reprezentativac