ACB - Karijeva Barsa 'streptomicin' za Real!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.03.2019.
21:31
Izvor: Sportske.net

Nastavlja ekipa Svetislava Pešića sa dominacijom u ovosezonskim međusobnim duelima sa šampionom Španije i Evrope.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Peti međusobni duel Real Madrida i Barselone u tekućoj sezoni odigran je večeras u okviru 24. kola španske ACB lige, a pobedu je ponovo slavila ekipa Svetislava Pešića.

Katalonci su kao gosti savladali aktuelnog šampiona Španije i Evrope rezultatom 82:76 (17:17, 28:23, 17:17, 20:19) i tako zabeležili četvrti trijumf u petom međusobnom duelu sa Real Madridom ove sezone.

Konačan rezultat to ne govori, ali večerašnji "El Klasiko" je bio lišen neizvesnosti jer je Barselona nakon u drugom poluvremenu uspostavila ritam koji jednostavno nije dozvoljavao Realu da se vrati u meč.

Tokom prvog dela igre Barsina odbrana je odradila izuzetan posao, a drugo poluvreme gosti su odradili skoro pa rutinski. Od prvog do poslednjeg minuta nastavka prednost je bila na strani Barselone, i mora se reći da je tim Svetislava Pešića večeras potpuno zasluženo slavio u Madridu.

Barselonu su do dvadesete pobede u šampionatu vodili Toma Ertel (15 pts, 2 sk, 3 as), Kajl Kjurik (13 pts, 2 sk), Viktor Klaver (12 pts, 5 sk) i Pjer Oriola (10 pts, 6 sk).

Na drugoj strani izdvojili su se Džejsi Kerol (15 pts), Serhio Ljulj (13 pts, 2 as) i Gustavo Ajon (10 pts, 6 sk, 3 as). Entoni Rendolf je ostao na jednocifrenom učinku ali je bio blizu dabl-dabla (9 pts, 7 sk, 3 as).

Današnjim trijumfom Barselona je praktično stekla tri pobede prednosti u odnosu na Real Madrid, pošto pored dve pobede više ima i bolji međusobni skor. Do kraja ligaškog dela takmičenja ostalo je deset kola, tako da je još uvek rano govoriti o tome da su Katalonci obezbedili prvo mesto na tabeli, ali su jako blizu tog ostvarenja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke