ACB - Nedović ne može sam, Van Rosom presudio Unikahi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.04.2018.
23:22
Izvor: Sportske.net

Trojkom na tri sekunde pre kraja Sem Van Rosom doneo je pobedu aktuelnom šampionu Španije u duelu sa Unikahom.

Epa/Jim Hollander
Epa/Jim Hollander

Povezane vesti

Branilac trofeja savladao je Unikahu u pretposlednjoj utakmici 29. kola ACB lige.

Valensija je slavila rezultatom 74:73 (18:23, 13:13, 23:12, 20:25) zahvaljujući poenima koje je tri sekunde pre kraja postigao Sem Van Rosom.

Gosti su bili ti koji su kontrolisali rezultat sve do sredine trećeg perioda kada je Valensija preokrenula i napravila nešto osetniju razliku.

Sredinom poslednje četvrtine domaćin stiže do dvocifrene razlike (71:61) ali ona sledi potpuno gašenje Valensije i serija 12:0 kojom Unikaha preuzima vođstvo na devet sekundi pre kraja!

Činilo se da je gotovo, Unikahi je trebala dobra odbrana ali je Alberto Dijaz proklizao i omogućio Semu Van Rosomu da se nađe nebranjen na liniji za tri poena što poklon koji je Belgijanac prihvatio oberučke.

Karlos Suarez je imao poslednji šut, lopta je završila na obruču a zatim i u rukama Alberta Albadea posle čega je počelo slavlje domaćih.

Nemanja Nedović je bio najbolji na parketu, srpski internacionalac postigao je 18 poena (4/7 za dva) i upisao 3 asistencija, a Dragan Milosavljević je meč završio sa 7 poena i 6 skokova.

Na drugoj strani najbolji je bio junak Sem Van Rosom sa 17 poena i 3 skoka, dok su dvocifren učinak ostvarili još Bojan Dubljević (14 pts, 4 sk) i Erik Grin (12 pts, 5 sk).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke