ACB - Paunić odličan u porazu, a kako su prošli doskorašnji Partizanovci protiv Barse?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.10.2016.
22:33
Izvor: Sportske.net

Ovog vikenda počelo je takmičenje u španskoj ACB ligi, a kao i prethodnih godina, imamo nekolicinu naših predstavnika u ovom takmičenju.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Najbolji utisak od srpskih košarkaša u španskoj ligi danas je ostavio Ivan Paunić, koji je upisao 15 poena u porazu svoje Fuenlabrade od Bilbaa (80:89). Paunić je u igri proveo 29 minuta, uz sasvim solidan procenat šuta (6/10 za dva i 1/3 za tri poena), a svom poenterskom učinku je dodao i tri uhvaćene lopte.

U pobedničkoj ekipi je nastupio bivši košarkjaš Mega Leksa Danilo Nikolić, koji je za 15 minuta u igri postigao tri poena (1/2 za tri), uz pet skokova.

Posebno zanimljiv nam je bio i meč između Manrese i Barselone, koji je pripao favorizovanim gostima rezultatom 56:50.

U domaćem timu su nastupili doskorašnji košarkaši Partizana, Petar Aranitović i Aleksandar Cvetković. I jedan i drugi su upisali po četiri poena, a zajedničko im je da su veoma loše šutirali za tri poena - Cvetković je promašio iz sva četiri pokušaja, a isto je prošao i Aranitović, uz jedan pokušaj manje.

Barsu su do pobede predvodili Ante Tomić sa 13 i Džastin Dolman sa 11 poena.

Huventud je poražen rezultatom 67-65 na gostovanju Mursiji, a u ekipi iz Badalone naš Luka Bogdanović je za 30 minuta u igri upisao pet poena, uz po dva skoka i dve asistencije.

Uspešna u gostima bila je i Valensija, koja je sa 80:68 savladala ekipu Saragose. U domaćem timu se, kako smo i navikli, istakao Stevan Jelovac sa 10 poena i osam skokova, ali je, poput Cvetkovića i Aranitovića, bio veoma loš u šutu za tri poena. Iz pet pokušaja nijednom nije pogodio.

U Valensiji su najefikasniji bili Martinez sa 17 i Bojan Dubljević sa 16 poena.

Seriju pobedu gostiju kompletirala je i ekipa Tenerifa, koja je slavila protiv Gran Kanarije sa 92:81.

Havijer Beiran sa 21 i Fran Vaskez sa 19 poena predvodili su pbedničku ekipu, a u Gran Kanariji je najefikasniji bio Hrvat Darko Planinić sa 14 poena. Bivši plej Partizana i doskora Limoža, Lester Bo Mekejleb je upisao pet poena i pet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke