ACB: Real odbranio titulu, Pešić se časno oprostio od Barse!

Autor: Nikola Miloradović
petak 21.06.2019.
23:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši madridskog Reala osvojili su još jednu titulu prvaka Španije.

EPA-EFE/Javier Lopez Hernandez
EPA-EFE/Javier Lopez Hernandez

Povezane vesti

U četvrtoj utakmici velikog finala, madridski Real je došao do prvog brejka i treće pobede, što je bilo dovoljno da se okite titulom, večeras su u "Palau Blaugrani" Lasovi puleni slavili sa 68:74 (21:22, 12:13, 14:18, 21:19).

Real je bolje otvorio meč, brzo su stigli do osam poena prednosti, sredinom deonice i do +11, ali se Barsa aktivirala od tog trenutka, istopili su prednost, ali nisu uspeli da stignu do preokreta, nakon 10 minuta gosti iz prestonice su imali tri poena viška.

U drugom kvartalu dolaze do preokreta domaći košarkaši, usledila je rezultatska klackalica, ali je Real uspeo da zadrži prednost u drugom delu četvrtine, pa su Madriđani na veliki odmor otišli sa četiri poena prednosti.

U trećoj deonici Real ponovo uspeva da stigne do dvocifrene prednosti, Barsa opet prilazi na samo dva poena zaostatka, ali gosti na poslednji odmor ipak odlaze sa osam poena u plusu.

Real je uspeo da ostane u prednosti, vodili su i maksimalnih +12, nije se Barsa predavala, ali Pešićevi puleni nisu imali snage za preokret, Madriđani su upisali treći trijumf, te su odbranili titulu.

"Kraljevski" klub je do pobede vodio Kampaco sa 15 poena, devet skokova i šest asistencija, Tavareš je upisao 10 poena i 13 skokova, Rudi je dodao 12 poena, po 10 su upisali i Rendolf i Kozer.

Pengos je sa druge strane bio najbolji sa 16 poena, 12 je dodao Singlton, dok je 11 upisao Adam Hanga.

Svetislav Pešić se večeras oprostio od Barselone, napustiće klupu katalonskog kluba nakon jedne i po sezone i dva osvojena trofeja u Kupu kralja.

Ko će ga naslediti, pročitajte u nastavku.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke