ACB - Valensija bolja od Laboral Kuće

Autor: Boban Filipović
nedelja 07.12.2014.
15:18
Izvor: Sportske.net

Perasovićevom timu će biti mnogo važnije da dobije Baske u petak u Vitoriji kako bi sačuvali šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige. Imaju puno pravo na optimizam jer su danas po drugi put trijumfovali nad ekipom Ibona Navara.

valenciabasket.com
valenciabasket.com

Povezane vesti

Valensija je upisala šestu pobedu u španskom šampionatu pošto je danas bila bolja od Laboral Kuće na svom parketu u okviru 10. kola i nanela joj šesti poraz.

Četa Velimira Perasovića se oporavila od poraza od Crvene zvezde Telekom u Evroligi i tukla goste iz Baskije rezultatom 85:70.

Ključna je bila druga četvrtina koju je domaćin rešio u svoju korist rezultatom 30:10, a poluvremenu je bilo nedostižnih 15 poena razlike.

Romain Sato je bio najefikasniji kod pobednika sa 19 poena, Krešimir Lončar je dodao 16, Luk Harangodi 13, a Bojan Dubljević i bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić po 11 poena. 'Luča' je bio i najbolji skakač ekipe sa 7 skokova.

Nemanja Nedović je imao skroman učinak od 4 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

U poraženom sastavu, koji se izgleda istrošio u Istanbulu gde je dobio Galatasaraj, najviše se istakao Davis Bertans sa 16 ubačenih poena.

Inače, Laboral Kuća će u petak imati priliku da pred svojom publikom baš protiv Valensije overi plasman u top 16 fazu EL, dok Lučić, Nedović i drugovi ne smeju da izgube taj meč kako bi zadržali šanse da ostanu u eliti.

Dodajmo da je Barselona, ekipa koja i dalej ne zna za neuspeh u Euroligi, danas izgubila drugi meč u sezoni u ACB ligi. Katalonci su poraženi u Sevilji rezultatom 85:74, razbio ih je Giljermo Gustavo Hernangomez koji je ubacio 29 poena i zabeležio 13 skokova uz ukupna indeks 43! Čačanin Nikola Radičević je sudelovao u trijumfu Sevilje sa 7 poena.

Marselinjo Uertas (17p, 9 as) i Ante Tomić (16p, 10sk) su jedini bili na nivou kod Barse.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke