ACB - Valensija se umirit' ne može!

Autor: Boban Filipović
nedelja 27.12.2015.
19:27
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Valensije još uvek nisu osetili gorčinu potaza ove sezone, danas su vezali 13. trijumf na domaćoj sceni, a kada tome dodamo i 10 pobeda u Evrokupu dolazimo do fascinantnog skora 23/0!

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Poslednja žrtva terora 'Selpih miševa' bio je Tenerife.

Lider ACB lige je slavio na Kanarskim ostrvima rezultatom 86:82 i tako došao do 13. prvenstvene pobede u sezoni.

Domaćin je odigrao odličnu poslednju četvrtinu, ali je Valensija do tada već napravila zalihu koja je bila dovoljna za novi uspeh.

Boljan Dubljević sa 16, Džastin Hamilton sa 15 i Rafa Martinez sa 12 postignutih poena izneli su najveći teret u pobedi Valensije. Doprinos bivšeg kapitena Partizana Vladimira Lučića bio je skorman, po 2 poena i skoka za nešto manje od devet minuta na parketu.

Na ostalim utakmicama 13. kola koje su igrane danas u matine terminima nastupila su četvorica srpskih košarkaša.

luka bogdanovic

Najzapaženiji učinak ostavio je bivši igrač Zvezde i Partizana, Luka Bogdanović. Njegova Andora je slavila kod kuće protiv Gran Kanarije nakon produžetka (84:77), a srpski krilni centar je postigao 13 poena i imao 9 skokova.

Birčevićev Estudijantes je u Madridu bio ubedljiv protiv Miljenovićeve Sevilje, rezultat je bio 102:76, a obojica srpskih košarkaša postigal su po 7 poena za svoje ekipe. Bivši plejmejker Mege, Partizana i kragujevačkog Radničkog je bio najbolji dodavač u oba tima sa 8 asistencija.

Bilbao je pred svojim navijačima savladao Huventud rezultatom 87:77, Dejan Todorović je postigao 2 poena i sakupio 8 skokova za pobednički sastav.

Predveče i večeras su na programu još pet utakmica 12. kola Endesa lige, u centtru pažnje je 'El Klasiko' između Reala i Barselone u Madridu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 27.12.2015
21:01

Svaka čast, samo se bojim da bi jedan poraz (ukoliko se desi) okrenuo stvari u drugi smer...