Alimpijević: "Borimo se dok god postoji promil šanse"

Autor: Pavle Knežević
petak 09.02.2018.
21:43
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde bio je vrlo zadovoljan posle trijumfa nad Armanijem.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević je posle pobede nad Milanom i trijumfom i igrom i formom, a istakao je i da će se tim boriti u Evroligi dok god postoji šansa za četvrtfinale.

"Vrlo važna pobeda za nas. Očigledno je da smo u napadu bili mnogo bolji, a u odbrani ima stvari koje treba popraviti, ali sam zadovoljan ovom pobedom. Sjajna utakmica za nas, jedna timska pobeda, sa 22 asistencije, sa dobrom energijom u skoku, dobrom u oba pravca. Sad kad pričamo o toj odbrani, zaista je teško ne reći da je teško držati ovu ekipu na ovako malo poena", rekao je Alimpijević.

Zvezda je slavila 100:89 i tako ostvarila devetu pobedu u Evroligi.

"Pre nego što neko umanji ovu pobedu, moram da kažem da je ovo tim koji je bio u uzlaznoj formi i koji je odigrao zaista odlično, jer je u poslednje četiri utakmice ostvario tri pobede. Zato mislim da je značajna, a onaj drugi razlog jeste što dolazi kratka pauza u Evroligi, a nas očekuje borba za prvi trofej posle utakmice sa Zadrom", rekao je Alimpijević.

Zvezda je odigrala utakmicu bez padova, što posebno raduje trenera.

"Značajno je za nas što smo odigrali u kontinuitetu, što je važno i za pobednički karakter koji se pravi i gradi, jer dolaze borbe za trofeje. Između toga igramo utakmice Evrolige, koje su nam je vrlo značajne. Vrlo značajan je kontinuitet u igri, stabilnost i mirnoću. Ne bih imao ništa protiv ni da smo došli iz minusa, jer je i to pokazatelj pobedničkog karaktera. Mada, dobro je i ovo kada se vodi od petog do poslednjeg minuta", rekao je Alimpijević.

Trener je ocenio i da je Zvezda sada mnogo bolja jer su sada značajno bolji igrači koji su ulazili sa klupe.

"Nije normalno očekivati da igrači koji su od starta nosili Zvzedu do pobeda imaju taj kontinuitet. Nije normalno da su oni imali i po 30 minuta po meču. Normalno je da dođe do pada i zato je značajno da ovi mladi popune taj prostor koji je nastao kad smo imali neku vrstu pada. Mladi rade to odlično, očekujem da će se i ostali priključiti. Ja već vidim da je Zvezda dosta bolja", rekao je Alimpijević.

Da li se bavite kalkulacijama za prolazak u četvrtfinale Evrolige?

"Ne. Dok god postoji i najminimalnija šansa, dok god postoji promil šanse, mi ćemo se boriti kao da nam je poslednja. Mi od starta ističemo da mi nemamo pritiska u Evroligi, već da smo fokusirani na ABA ligu. U prošlosti se pokazalo da nam je Evrloiga uzimala nešto, a i nije kraj u ABA, ipak moramo iskalkulisati o igračima. Drago mi je da dolazimo do ovakvih utakmica u kojima smo raspodelili minutažu. Kao što vidite, izjednačeno je dole na tabeli. Ali, prvo Zadar, pa borba za prvi trofej", rekao je Alimpijević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke