Alimpijević: "Nećemo dozvoliti da nas iznenade na spavanju"

Autor: Pavle Knežević
petak 29.09.2017.
12:57
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde svestan je da će svi želeti da pobede njegov tim i spremno prihvata ulogu favorita.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je svestan da će svi pokušati da iskoriste ranjivost njegovog tima na početku, a objasnio je i u čemu je prednost njegovog tima u odnosu na ostatak lige.

"Svi misle da je Zvezda najranjivija sada, na početku novog ciklusa. Na nama je da te misli što pre skrenemo. Trudimo se da igrom, radom i zalaganjem pokažemo da postoji kontinuitet u sistemu i organizaciji. Svesni smo vrlo toga i nećemo dozvoliti da nas neko uhvati na spavanju", rekao je Alimpijević novinarima u Beogradu pred početak nove sezone ABA lige.

Trener trostrukog uzastopnog šampiona regionalne lige rekao je u čemu misli da je prednost njegove ekipe.

"Protiv Zvezde svi igraju motivisano i tu nemate prostora za opuštanje, kako u ABA ligi, tako i u domaćem prvenstvu. Pozitivna strana svega toga je Evroliga. To su utakmice iz kojih izlazite pametniji i bolji, kao tim i kao individualci. To se videlo i posle turnira na Kritu, zaista se videlo da smo bili bolji posle toga. Ne bih da dajem prerane prognoze ko može da iznenadi iz donjeg dela tabele", rekao je Alimpijević.

Prvi protivnik je Mornar.

"Mornar je ekipa koja je bila dosta aktivna u ovom prelaznom roku. Rekao bih da imaju visoke ciljeve u ABA ligi. Svesni smo i da je Mornar pre svega šuterski orijentisana, videli smo koliko mogu da budu nezgodni ako im se to dozvoli i to ćemo sigurno imati na umu na ovoj utakmici", rekao je Alimpijević.

Trener Zvezde, međutim, prihvata ulogu favorita.

"Sa druge strane, mi smo svesni da je raspored dobar ili loš onoliko koliko ga mi učinimo dobrim ili lošim. Bez obzira ko je protivnik, ciljevi su uvek isti. Otežavajuća okolnost je što Zvezdu unapred svi vide kao favorita. Mi tu ulogu moramo da prihvatimo. Verujem da ovaj tim zbog napretka koji je pokazao od samog starta pa do danas apsolutno spreman za sve izazove koji nas očekuju na početku sezone, a onda i tokom sezone", rekao je Alimpijević.

Svi igrači su zdravi, osim kapitena Branka Lazića, koji neće igrati, dok će Pero Antić biti u konkurenciji za sastav.

"Lazić sigurno neće igrati protiv Mornara, a za ostale ćemo odlučiti na dan utakmice. Siguran sam da smo selektirali 15 momaka koji mogu da odigraju uvek. Zdravi igrači su apsolutno svesni da zamene one koji fale. Pero Antić nas je oduševio pozitivnim stavom, profesionalnim odnosom prema treningu.

On je ostvaren u svakom smislu, naročito profesionalnom i pokazuje stvarno motiv da se vrati. To se oseća na treningu, podigao se kvalitet treninga. Čekamo pravi trenutak za njega, a to može biti već ova utakmica
", rekao je Alimpijević.

Zvezda je u predsezoni igrala turnir na Kritu, na kome je pretrpela dva poraza.

"Zadovoljan sam turnirom na Kritu, mnogo nam je pomogao da vidimo slabosti i snage. Mnogo znači kad igrate protiv ekipa sa najvišim ambicijama. To se videlo na treninzima posle utakmice. Mnogo je bolje da takve stvari isplivaju pre sezone, negom tokom nje. Videla se reakcija i očekujem novu reakciju. Ali, nije to bila realna slika, jer smo imali povređene i umorne igrače", rekao je Alimpijević.

Neizbežno je bilo pitanje ko su favoriti za osvajanje titule i plej-of.

"Vrlo je nezahvalno da se na startu priča o favoritima. Ako gledate po kontinuitetu i onome što se radilo, onda su to Zvezda, Cedevita i Budućnost. Ali, sport je takav da ne možete pre početka sezone izračunati ko je favorit, niti koja je ekipa slabijeg rostera.

Ja zaista očekujem da će ekipama kojima se ne pridaje pažnje i značaja iznenaditi neku od ekipa koje su favoriti. Pokazalo se iz sezone u sezonu da ekipe koje nemaju opterećenje rezultata i igraju jedno takmičenje da mogu da naprave nešto zanimljivo", rekao je Alimpijević.

Utakmica Zvezda-Mornar igra se u nedelju od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kowalski11070
Friday, 29.09.2017
15:13

Mislim da Alimpijević neće dočekati drugi deo sezone u klubu.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 29.09.2017
13:59

Bez lazne skromanosti,Zvezda jeste najveci favorit