Alimpijević otkrio zbog čega je ova pobeda još slađa!

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.10.2017.
22:42
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde presrećan zbog pobede svoje ekipe.

EPA-EFE/VALDA KALNINA
EPA-EFE/VALDA KALNINA

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je večeras da je pobeda nad Makabijem još draža zbog "haosa" u kom je bila njegova ekipa zbog gustog rasporeda u prethodnom periodu.

"Bili smo u nevidjenom haosu i izašli smo sa važnom pobedom. Veoma sam srećan zbog toga i čestitam svima. Velika stvar su ove dve pobede u Evroligi jer smo promenili ceo tim i stručni štab. Biće mnogo iskušenja, teških utakmica, težak raspored... Jedva smo čekali slobodan dan i konačno ćemo imati treninge za vikend", rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice.

Zvezda je ostvarila drugu pobedu u četvrtoj utakmici u Evroligi, pošto je u Beogradu sa 87:84 savladala Makabi.

Alimpijević je istakao da je "ponosan" na reakciju ekipe posle veoma loše igre u prvom poluvremenu.

"Moram da budem srećan jer imamo dve pobede iz četiri kola, a posebno zbog veoma teškog rasporeda koji smo imali. Nije mi važno što smo primili 84 poena, računa se samo pobeda. Srećan sam zbog igrača, ali i zbog stručnog štaba koji je uradio fantastičan posao od početka sezone"
, kazao je Alimpijević.

On je ispričao anegdotu sa aerodroma u Moskvi, kada zbog velikog broja utakmica i putovanja u stručnom štabu nisu znali koji je dan.


Milko Bjelica je protiv Makabija rano dobio tri lične greške, a potom je bio na terenu iako je imao četiri, a Alimpijević je upitan da li je to "hrabrost ili kocka"?

"Dobija se utakmice, ispadne pametan potez, izgubi se trener nema pojma. Desilo se da je odluka bila prava što smo ga ostavili na terenu i on je utakmicu završio kako je trebalo"
, rekao je Alimpijević.

On je naveo da će minutaža Nikole Radičevića, Stefana Jankovića i Nikole Jovanovića zavisiti od rada na treninzima jer niko "minute ne zaslužuje na utakmicama".

"Jovanović je imao dobru reakciju, unosi odredjenu energiju. Volim ljude koji znaju svoju ulogu, iako je ona samo da udje i sačuva nekog. Poslednji napad Makabija, videli ste petorku. Sve govori koliko imam poverenja u te ljude
", rekao je trener Zvezde.

Alimpijević je imao reči hvale za Makabi, a posebno trenera izraelskog kluba Nevena Spahiju.

Kada je reč o povredjenom igraču crveno-belih Nemanji Dangubiću, trener je rekao da je on u trenažnom procesu i da je "gotovo siguran" da će biti u sastavu u sledećoj utakmici koju će Zvezda u ponedeljak igrati u ABA ligi.

Crvena zvezda će u sledećem kolu dočekati Bamberg, u četvrtak 2. novembra od 18.00, takodje u Areni u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 26.10.2017
23:00

Ubedljivo najmladji trener u EL. Pa cak, u poslednjih 14 godina nije bilo mladjeg. Sjajna buducnost moze biti pred njim, samo neka nastavi ovako, treba i njega istrpeti kao i neke mladje igrace, ceo tim raste polako. Za sada nema bas mnogo kriticnih problema, osim krace rotacije i velikog neiskustva na sve strane sto je evidentno, neki nedostaci na terenu u igri, iz razloga sto se jos uvek ceka na visokog igraca (planiran pre Antica) da se dovede, koji ce dosta rupa zakrpiti i sklopiti slagalicu.... Umor nam je oduzeo neke pobede, strasno naporan ritam od 4 tekme u 8 dana, i nedostatak srece mozda.. uglavnom je sve prilicno dobro za sada, bice sve bolje...

avatar
ddr16
Thursday, 26.10.2017
23:47

i to 4 prilicno teske utakmice,da je bar umesto cedevite bio neki drugi protivnik lakse bi bilo. falio je i dangubic mnogo,plus taj neki visoki igrac i da radicevic konacno pokaze zbog cega je dosao,ali verujem da ce vremenom sve doci na svoje mesto,dobra je ovo ekipa,samo da se ne preforsiraju ovih par starijih igraca sad na pocetku...

avatar
Markо Đorđević
Friday, 27.10.2017
00:19

Bice sve ok kad i ako dodje taj visoki igrac. To je prekretnica sezone, neko ko ce moci da uhvati 10 skokova svake noci, da zagradi reket. Kao Kuzmic prosle sezone. Rajt je izgubljen iako je bio siguran prema nekim mojim izvorima, ne znam sta se tu promenilo. Imace Lazarevic i Davidovac mnogo vecu ulogu.