Alimpijević pred Himki: ''Zvezda nema prednost u ovakvom ritmu''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.01.2018.
19:09
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegova ekipa u teškom ritmu nema prednost u odnosu na druge timove, ali da želi pobedu protiv Himkija.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Zvezda će u utorak dočekati Himki u 18. kolu Evrolige, u kom će pokušati da ostvari osmu pobedu u tom takmičenju.

"Zvezda nije taj tim koji ima prednost u ovakvom sistemu takmičenja jer su drugi timovi pravljeni da bolje trpe ovakve rasporede i ritam", rekao je Alimpijević novinarima u Beogradu.

Alimpijević je kazao da Zvezda želi pobedu nad ruskim klubom.

"Napravili smo u Evroligi neke velike pobede koje će nam doneti samopouzdanje. Nadam se da ćemo uz navijače odigrati dobru utakmicu u kojoj bismo mogli da slavimo", naveo je trener crveno-belih.

Po njegovim rečima, Himki je tim sa mnogo velikih imena počevši od Alekseja Šveda, pa preko Stefana Markovića, Čarlsa Dženkinsa i drugih.

Alimpijević je istakao da je poraz od Efesa u prošlom kolu već zaboravljen.

"Prošlo je mnogo vremena od Efesa, ovakav ritam ne dozvoljava da se osvrćete na poraze, niti da živite u velikim pobedama. Ta utakmica je odavno arhivirana, ali su se greške i pad dobro analizirali", kazao je Alimpijević.

Zvezda ponovo neće moći da računa na povredjenog Ognjena Dobrića, a Alimpijević je rekao da su u klubu obazrivi kada je reč o njegovom povratku utakmicama.

"Osim nekih sitnih povreda, koje su normalne za ovakav raspored, mislim da ništa neće biti promenjeno u odnosu na utakmicu protiv Cedevite", rekao je Alimpijević.

Utakmica između Zvezde i Himkija igraće se u utorak od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Tuesday, 16.01.2018
00:54

Jasno je sve Alimpijevicu, imam pitanje za vas, zasto Keselj i Radicevic ne igraju ni malo, pa jos u nekim tekmama gledam ih na trenerkama sede tamo hladno a placeni su sve vreme. Pa valjda ako bi igrali bi to bilo olaksanje za tim u ovakvom ludom ritmu, moze li neko da objasni ovo. Alo bre, ako Keselj vise ne moze da igra, dajte bre nekog iz FMP-a pa da se dopuni roster aman, ako vec nemamo pare da kupimo nekog igraca. A sto se tice Radicevica, ja sam ubedjen da decko moze da bude od koristi i da nije zaboravio kosarku preko noci, treba mu podrska i lagano da vrati u ritam. pozdrav i srecno sutra protiv Himkija.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 16.01.2018
15:40

Keselj je bivsi igrac, nista sto se nije znalo do sada. U zadnje 2 godine je ocajan i nije uopste na profi nivou. U Belgiskoj ligi, nastupajuci za Ostende nije imao vise od 4p u proseku....Radicevic je precrtan odlukom trenera, u konsultaciji sa strucnim stabom nakon detaljnije debate. Radicevic nema sut, nikad nije ni imao doduse, ali pre svega nije sposoban da vodi i razigrava ekipu, koja je opasno trokirala pod njegovom kreacijom... nije ocigledno dorastao visem, elitnijem nivou kosarke, i dolaskom Enisa, sa vec usponom Davidovca koji moze da pokriva PG poziciju, on je takodje bivsi. Usledice sporazumni rastanak na kraju sezone, manja je steta nego da se naustrb tima forsira nesto sto ne ide....