Alimpijević: "Sve je jasno, nije bilo energije"

Autor: Pavle Knežević
utorak 16.01.2018.
21:24
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde rekao je da je sve bilo jasno na terenu protiv Himkija, ali je istakao da porazu ne treba pridavati preveliku težinu.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je "sve jasno" posle današnjeg poraza od Himkija u Evroligi, ali je ocenio da "ne treba tražiti težinu" u njemu. Pero Antić ne ide u Izrael.

"Vrlo jasno sve: u prvom poluvremenu smo primili 31 poen, a u drugom 48. Izgubili smo energiju da se borimo sa timom kao što je Himki. Nismo imali kontrolu nad Švedom u drugom poluvremenu. Definitivno se vidi ozbiljan energetski pad, osim Ročestija i donekle Dangubića u prvom poluvremenu", rekao je Alimpijević.

Himki je danas pobedio 79:70 u 18. kolu Evrolige.

"Mi ne možemo ovakve utakmice da dobijemo kad se istrošimo u odbrani ako nemamo olakšanje u napadu. Imali smo 50 odsto na bacanjima, imali smo slab šut za tri poena, nije se to skoro desilo. Ne treba tražiti neku težinu u ovom porazu. Vrlo je težak ovaj ritam kad smo praktično bez treninga.

Svaki period kad smo imali treninge se odrazio na parketu. Sutra već u 12.30 smo na aerodromu, idemo u Izrael. Kao što sam mnogo puta govorio, težak januar, a neki dani koje smo imali u decembru se odražavaju sad u januaru", rekao je Alimpijević.

Videlo se da je Antić imao problema sa povredom, što je potvrdio i trener.

"Antić ima sitnu povredu, a nije jedini. On je odigrao na dogovor da pokušamo, ali ta povreda zahteva i terapiju i pauzu. Saniraćemo je posle ove utakmice. Ima još nekoliko igrača koji su u povredama, to vidite i sami, jer se na utakmici dešavaju neke stvari koje su potpuno atipične za ovu ekipu. Pero neće ići u Izrael", rekao je Alimpijević.

Trener Himkija Jorgos Barcokas rekao je da su njegovi igrači morali da budu strpljivi.

"Svaka utakmica je druga priča. Važna pobeda za nas. Šutirali smo samo 25 odsto u prvom poluvremenu, ali smo imali rezultatski priključak. Igračima sam na poluvremenu rekao da budu strpljivi. U drugom smo imali bolje kretnje lopte, zaustavili smo Dangubića, Ročestija i Feldina. Moram da čestitam momcima, svaka pobeda u Evroligi je važna, pogotovo u gostima", rekao je Barcokas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GlasRazuma
Wednesday, 17.01.2018
09:07

Glupi izgovori !!!! Najgore mi je kad citam kako se kuka na gust raspored,umor,putovanja i slicno..... pa majstore,ko to ne moze da izdrzi taj ide da igrau Slogu iz Kraljeva....sta ima da trazi u CZ i EL !!! Sve ekipe koje igraju EL imaju taj problem tako da to nije nikakav izgovor. To sto mi nemamo dovoljan izbor kvalitetnih igraca ,to je neki drugi problem a ne problem umora. I na kraju.....isuvise si zelen da bi vodio tim u EL !!!! Igra ti je vise nego smesna,u pojedinim trenucima,po potezima igraca se vidi da nemas dovoljan autoritet kod pojedinaca sto dovoljno govori a je ovo prevelik zalogaj za tebe !!! Bar u ovom trenutku i sa ovakvom ekipom kao sto je ova. Čovic je uspeo da sastavi ekipu u kojoj pola tima nema apsolutno nikakvu ulogu....Sto je najtuznije,nemaju ni kvalitet za ovaj nivo takmicenja.

avatar
SIR ALEX M
Wednesday, 17.01.2018
00:47

Zvezdi hitno treba centar !

avatar
Damir85
Tuesday, 16.01.2018
23:08

Jasno je da nisi dorastao Zvezdi.

avatar
Di Magia
Tuesday, 16.01.2018
22:46

Zvezdini igraci umorni a ovi kao da nisu doputovali iz Rusije nego iz male mostanice.... Daj bre alempijevicu nemoj se vise vaditi na umor...

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 16.01.2018
22:28

Jeste jeste,to sto Spanski klubovi imaju isti raspored i 300x tezu ligu ne pretstavlja im problem,sto ruski klubovi putuju preko celog sveta svaki vikebd ni to bije problem,ali tebi jeste. Sramoto od trenera!

avatar
Don Kihot
Wednesday, 17.01.2018
09:03

Mi čekamo Jankovića, Jovanovića, glavne okosnice nam igrači na kraju karijera sa 30+ godina a budućnost se pojačava evroligaškim pojačanjima... Naravno da je Pero umoran ima 35 i povredjen je, naravno da Lazić nije tu da šutira, naravno da Bjelica neće nikada biti konstantan i pogadjati zicere (seti se Olimpijakos prošle godine, mogao da reši utakmicu mi posle izgubimo). Nije Alimpijević kriv jer nije on sastavljao tim, imao je greške sinoć ali u globalu već sledeće sezone će biti na nivou radonje iz poslednje sezone. Ako preživi do tada.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 17.01.2018
12:11

Antic star,a Doelman u cvetu mladosti? 😂😂😂 Rocesti pored ocajne taktike ima sut za 2 60% i za 3 cini mi se 44%,Danguba za 2 56% za 3 42%,Feldin za 2 preko 50% za 3 je oko 40% cini mi se,to su bolje brojke od onih koje imaju Vestbruk,Melo i Pol Dzordz,a ovi nasi uzimaju nerezonske suteve preko ruke u vecini situacija,jer NEMAMO TRENERA I TAKTIKU! Od pocetka sam pisao da je nasa taktika dodji kod linije za 3 sutni ili dodaj ovom do sebe da on sutne za 3 i tjt kada ide sut pobedicemo kada ne ide necemo i kraj,pikenrol,alejup,blokovi i te stvari ne zanimaju naseg trenera,a o odbrani ne bih trosio reci,nesto najlosije sto sam video i to su stvsri koje ne zavise od igraca vec od trenera iskljucivo!