Ana Dabović: ''Crveno, za sreću!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.06.2015.
00:26
Izvor: Beta

Sjajno raspoloženje, ali i dosta emocija među našim košarkašicama posle trijumfa nad Turskom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Beta/Tibor llyes/MTI via AP
Beta/Tibor llyes/MTI via AP

Povezane vesti

Košarkaška reprezentativka Srbije Ana Dabović rekla je da su sve igračice davale jedna drugoj energiju i da je ekipa timski pobedila Tursku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj, ali je stigla i da se našali sa novinarima.

"Nas su novinari savetovali da igramo u crvenim dresovima, jer smo u belim gubile od Turske, i da gledamo u zastavu i zagrlimo se. Zato smo pobedile danas", rekla je kroz smeh Ana Dabović novinarima nakon trijumfa od 75:63.

"Šalu na stranu, danas se videlo da kad je najteže, onda se pokaže kakve smo van terena. To se danas prenelo na teren. Svaka čast, mislim da je svaka cura dala doprinos pobedi. Da nije svaka verovala i sa time ušla u meč, ne bismo mogle da pobedimo. Poslušali smo plan utakmice... Nismo odustale od našeg presinga i naše borbe i zato smo pobedili", rekla je mlađa od sestara Dabović.

Ana Dabović je danas bila najefikasnija u Srbiji, sa 31 pogođenim poenom.

"Ne znam nije mi tako iskreno delovalo. Ja igram i svaka pomoć mi znači. Verujem da su mi cure dale energiju, da smo jedna drugoj davale energiju. Bez odbrane, borbe, trčanja... ne bismo pobedile. Bila sam koncentrisana od početka do kraja", rekla je Ana Dabović.

Srbija je ovako izborila kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine, a Ana Dabović je to šaljivo prokomentarisala koristeći svoju stariju sestru Milicu, kapitena srpske reprezentacije.

"A i Milica hoće da ide na Olimpijske igre, pa rek'o da ne čeka do 38. godine. Ako već hoće da igra, neka igra sa 34", kazala je Ana uz osmeh.

Jelena Milovanović bila je jako uzbuđena posle utakmice i ocenila je da je ekipa danas odigrala svoj najbolji meč na šampionatu.

"Ne mogu da se smirim. Jao, bože... Mi smo danas odigrale najbolju utakmicu na ovom prvenstvu. Sa malim padom u četvrtoj četvrtini, ali to je razumljivo. Ponosna sam na svoj tim, na svaku ponaosob, jer je ovo utakmica istorije za našu zemlju, za nas. Idemo u kvalifikacije za Rio. Plače mi se sad", rekla je Jelena Milovanović.

"Pokazale smo se kao pravi profesionalci. Od prvog minuta, kako smo ih pritisle... pokazale smo da hoćemo. Mislim da je Turska zaslužila da ih pobedimo na ovakav način jer smo gubile od njih dve godine za redom... Nema razloga da stanemo, idemo dalje. Ako budemo odigrale kao danas, osvajamo ovo prvenstvo", rekla je ona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke