ANGT: EL i Crvena zvezda pomerili termin turnira u Beogradu

Autor: Milovan Longinov
subota 06.02.2021.
14:48
Izvor: Sportske.net

Zvanična odluka.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Juniorski turnir Evrolige koji je tradicionalno trebalo da se održi u Beogradu tokom vikenda posle nacionalnog kupa, odnosno 19. do 21. februara, biće odložen za mesec dana, saopšteno je na sajtu Crvene zvezde.

Kako se  navodi, posle analiziranja kompletne epidemiološke situacije u Beogradu i Srbiji, administrativnih i problema sa putovanjima (Evopska Unija, Izrael, Rusija) sa potencijalnim rizicima, imajući na umu da je zdravlje i sigurnost svih učesnika ANGT najvažnije za svakoga, KK Crvena zvezda obavestio je čelnike Evrolige sa kojima organizuje turnir već godina da je i pored svih priprema koje su već obavljene, da bi trebalo preispitati odluku o održavanju turnira u ranije utvrđenom terminu. 

"Zajedničkom odlukom Evrolige i KK Crvena zvezda turnir je pomeren za mesec dana. U ovoj situaciji, KK Crvena zvezda i EL nisu mogli  da garantuju sigurnost učesnicima turnira i standard na koji su godinama navikli učesnici, postavljajući zdravlje, bezbednost i sigurnost svih učesnika na prvo mesto", navodi se u saopštenju.

Na turniru koji je pomeren za završnicu marta učestvovaće juniroski timovi (igrači do 18 godina) Mege, Budućnosti, Cedevite Olimpije, Lokomotive Kubanj, Makabija iz Tel Aviva , Kluža, Partizana i domaćina Crvene zvezde.

O novom terminu ANGT turnira KK Crvena zvezda i Evroliga blagovremeno će obavestiti javnost, zaključuje se na sajtu crveno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke