ANGT - Zvezdini klinci pobedom protiv Olimpijakos otvorili kvalifikacioni turnir, nestvarna partija Mašića

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.02.2019.
12:55
Izvor: Sportske.net

U18 selekcija Crvene zvezde slavila je na startu kvalifikacionog turnira u Beogradu protiv vršnjaka iz Pireja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Omladinci Crvene zvezde otvorili su kvalifikacioni turnir za "Adidas Next Generation" finalni turnir, koji će se održati u Vitoriji od 16. do 19. maja.

Slavili su protiv Olimpijakosa rezultatom 99:87.


Nakon uvodnog kvartala imali su sedam poena viška, da bi do poluvremena stekli i 16 poena prednosti.

U trećem kvartalu dolaze do 19 poena prednosti, u jednom trenutku su imali i 23 poena viška, ali je Olimpijakos sjajnom serijom u poslednjem kvartalu uspeo da se vrati na samo četiri poena zaostatka, pred poslednja četiri minuta susreta.

Karapandžić i Živanović su potom pogodili trojke i vratili Zvezdi dvocifrenu prednost, što je bilo dovoljno da se upiše pobeda na otvaranju kvalifikacionog turnira u Beogradu.

Crveno bele je predvodio bek Vukašin Mašić sa 29 poena i šest asistencija, a fascinantno je da nije promašio nijedan šut na utakmici! Šutirao je 6/6 za dva poena, 5/5 za tri i 2/2 sa linije penala, sakupio je 35 indeksiranih poena.

Pratili su ga Lazar Živanović sa 21 poenom, Nemanja Popović sa 18 poenai sedam skokova, kao i Bojan Tomašević sa 14 poena i devet uhvaćenih lopti.

Kod Olimpijakosa 28 poena Cumanisa, 20 je dodao mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, 16 je dodao Panajotis Ojkonomu, dok je dvocifren sa 12 poena bio i Josif Koloveros.

Format turnira je takav da je osam timova podeljeno u dve grupe, pobednici grupa će se boriti za mesto na finalnom turniru u Vitoriji.

Zvezda se nalazi u grupi A sa Olimpijakosom, Cedevitom i Venecijom, dok su u grupi B Mega Bemaks, Petrol Olimpija, Spars Sarajevo i Fenerbahče.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke