Arena zauzeta - Zvezda u "Pioniru" igra Evroligu!

Autor: Beta Beta
petak 22.05.2015.
17:15
Izvor: Beta

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom saopštio je da će sve utakmice grupne faze Evrolige u sezoni 2015/2016 biti igrane u hali "Pionir" zbog zauzetosti "KombankArene".

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom, Davor Ristović rekao je danas da će crveno-beli naredne sezone utakmice na domaćem terenu u Evroligi igrati u Hali "Pionir", a ne u "KombankAreni", kao u prethodne dve sezone.

"KombankArena će u jeku sledeće evroligaške sezone biti zauzeta praktično četiri meseca. Nisu tu u pitanju samo događaji već i opsežne pripreme koje se u dvorani moraju obaviti u te svrhe, a tu se pre svega misli na montažu i demontažu celokupne opreme" rekao je Ristović.

Kako je objasnio Ristović, postoji mogućnost da nekoliko utakmica Zvezda ipak odigra u "KombankAreni" ali će to zavisiti od rasporeda koji odredi Evroliga.

"Postoji mogućnost da par utakmica budemo domaćini u 'KombankAreni', ali to će u velikoj meri zavisti i od rasporeda koji Evroliga bude odredila, koji će biti poznat nakon sastanka koji se održava u Barseloni u prvoj polovini jula", rekao je Ristović za klupski sajt.

Uprava beogradske "KombankArene" je Crvenoj zvezdi Telekom dostavila termine nekoliko događaja koji se poklapaju s kalendarom Evrolige.

Početkom novembra "KombankArena" počeće pripreme za godišnju Skupštinu OEBS-a, a potom je Evropsko prvenstvo u vaterpolu i šampionat Evrope u futsalu, što sve ne bi ostavilo prostora ni za jedan slobodan termin sve do 20. februara 2016. godine.

"Prethodnih sezona pokazali smo da možemo da iz utakmice u utakmicu punimo 'KombankArenu'. Zato i ne čudi što smo prošle sezone imali ubedljivo najveću posetu od svih klubova učesnika Evrolige i na to smo veoma ponosni", kazao je Ristović.

On je kazao da će nastupi crveno-belih u hali "Pionir" negativno uticati na klupske finansije jer je Zvezda od prodaje ulaznica za mečeve u Areni imala značajan prihod, pa će morati da nađe neki model da to nadomesti.

"Nećemo u potpunosti odustati od 'KombankArene', prijavićemo je kao rezervnu dvoranu, ali veliko je pitanje da li ćemo i koliko mečeva tamo moći da odigramo", zaključio je Ristović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Saturday, 23.05.2015
21:51

90 posto komentara na nasim vestima ostavljaju grobari koji evroligu nece gledati jos minimum 10god ni u pioniru ni u areni..

avatar
сочинитељ
Friday, 22.05.2015
20:17

штета...јесте да ће нам пионир донети више победа али ћемо ми из унутрашњости бити инфериорни у погледу куповине улазница

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 22.05.2015
22:03

Blago receno inferiorni, mozda je bolje reci onemoguceni, a i safinansijske strane ovo uopste nije prijatna vest pogotovo sa trenutnim finansijskim problemima...

avatar
Raky_b
Friday, 22.05.2015
20:10

prije ce biti da to ovisi o atraktivnosti protivnika, arena kosta, a fmp sam po sebi ne privlaci dovolno zvezdinih navijaca. Posebno sad, kad je "Legenda" pocela pljuvati po FK, koji je ipak clan kluba, za razliku od njegovog KK.

avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 24.05.2015
10:41

Ti si svestan da Zvezda drži rekord gledanosti u evropi?

avatar
noname
Friday, 22.05.2015
18:39

sramota je sto je Arena data Aci Lukasu i Dari Bubamari, umesto sportistima zbog kojih je i izgradjena! n Pa makar to bili i sportisti FMP-a! :D:D

avatar
Nemanja K Xavi
Friday, 22.05.2015
18:57

Telekom je sila :)

avatar
Jebi AV komsije male
Friday, 22.05.2015
19:08

Bolje da su dali termine Igokei partizan-u da igra Evro Ligu. A da,Igokea partizan igra kup mise tumbasa,zaboravio sam..

avatar
Patrick Bateman
Friday, 22.05.2015
17:38

Nije dobro zbog zarade od karata ali super jer ce biti bolja atmosfera nego u areni.

avatar
Pera Zambula opet
Friday, 22.05.2015
18:53

Od cije zarade? Ako mislis vase od toga nema nista, zna seko zaradjuje i kome idu pare, dok dugovanja stoje li stoje.