Argentinci ispunili prvi cilj, Kampaco veruje u DNK "Gaučosa", selektor se pribojava "planine"!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.09.2019.
21:27
Izvor: Sportske.net

Srbija i Argentina će se boriti u četvrtfinalu Mundobasketa u Kini.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Nakon poraza od Španije u poslednjoj utakmici druge faze takmičenja, selekcija Srbije za rivala je dobila Argentinu.

"Gaučosi" u duel sa "Orlovima" ulaze bez poraza, ali se mora priznati da ispred sebe nisu imali kvalitetniju reprezentaciju do sutrašnjeg duela.

Slavili su protiv Južne Koreje, Nigerije, Rusije i Venecuele, kao i protiv Poljske u borbi za prvo mesto u grupu I, bili su veoma ubedljivi (91:65).

Jasno, pred pulenima Aleksandra Đorđevića je veliki ispit, poslednji put smo se sastali pre čak devet godina, na Mundobasketu u grupnoj fazi, tada smo slavili sa 84:82.

Pre devet godina nas je do trijumfa protiv "Gaučosa" predvodio Duško Savanović sa 19 poena, dok je sa druge strane najefikasniji bio Luis Skola sa 32 poena, interesantno, on je i devet godina kasnije jedan od ključnih igrača košarkaške reprezentacije Argentine.

Osim Skole, još jedan učesnik sa tog meča naći će se na terenu i sutra od 13h, u pitanju je Nemanja Bjelica, koji je bio deo tadašnje selekcije Srbije, koja je Svetsko prvenstvo završila porazom od Litvanije u borbi za treće mesto.

Argentina Kampaco Laprovitola

Sada se osim Skole, u Argentini uzdaju i u sjajnog plejmejkera madridskog Reala Fakunda Kampaca, a organizatog igre "Gaučosa" govorio je za medije pred četvrtfinalni duel sa Srbijom.

"Idemo da damo sve od sebe jer želimo da se izmerimo koliko smo jaki. Još nismo svesni koliko možemo i šta je naša najbolja verzija. Do sada smo igrali odlično ceo turnir, tako da verujem u naš DNK koji nas je karakterisao godinama.

Ali kada govorimo o protivniku kao što je Srbija, onda smo svesni da moramo biti na 100 odsto fizičkih i mentalnih kapaciteta. Ipak, verujem da možemo u finale ako budemo maksimalno fokusirani.

Nadamo se da nismo dostigli vrhunac jer godinama igramo zajedno za ovakva takmičenja. Luis Skola je lider grupe koji nas vodi na pravi način. Igrali smo dobru košarku protiv dobrih protivnika i pokazali da je timska igra iznad svakog individualnog učinka
", izjavio je Kampaco.

Podsetimo, Argentinci su prolaskom u četvrtfinale obezbedili i plasman na Olimpijske igre u Tokiju, Srbija je na korak od Japana, više OVDE.

Ipak, selektor Serhio Ernandes smatra da iako je primarni cilj ostvaren, misija u Kini nije završena.

"Srbija je veoma kompletan tim. Jako su visoki i bez problema mogu da izvedu petorku sa prosekom 2,10 metara. Imaju veoma jake igrače pod košem a spolja Bogdanovića koji raznovrsno rešava probleme u napadu. Plus što su veoma iskusni. Moraćemo da odgovorimo brzinom, dinamikom, taktikom... I hrabrošću!

Nekada se utakmice ne pobeđuju jer od protivnika vidite džina. I tu ne mislim na fizički izgled. Znamo da je Srbija možda i najveći kandidat za osvajanje Mundobasketa, ali znamo i da sa pravim razmišljanem i stavom možemo da pobedimo svaku utakmicu
", izjavio je selektor Argentine.

Duel Srbije i Argentine zakazan je za utorak od 13h po srednjoevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke