Armanijevi snovi o Top 8 se srušili u Madridu, krucijalna pobeda za Valensiju

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.03.2023.
23:06
Izvor: Sportske.net

Kakve dve utakmice u Španiji.

@RMBaloncesto/Twitter
@RMBaloncesto/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida pobedili su Armani iz Milana u svom "Vicink centru" sa 91:87 u okviru 29. kola Evrolige.

Težio je Armani ka nastavku svoje impresivne serije pobeda kako bi poboljšali svoje šanse da se uključe u bitku za Top 8. Imali su možda i najtežu prepreku ka tom cilju - madridski Real.

Egal je bio apsolutno čitav meč. Jeste Real uspevao da se odlepi na "+7" poenima Geršona Jabuselea, a onda Nikolo Meli i Brendon Dejvis pokreću "manekene" koji ponovo donose borbu na posed. Interesantno je da je svaka od prve tri deonice završena sa poenom razlike u korist jedne od dve ekipe.

Ipak, sam finiš pripao je Realu koji je bio mirniji i na staloženost Džanana Muse dospeo do pobede. Imao je Armani napad za izjednačenje posle poena Johanesa Fojtmana. No, kada je Nejpir ubacio loptu iz auta, Fojtman je nagazio liniju i sve nade Armanija o ovom meču, ali i o Top 8 pale su u vodu. 

Sjajan je bio Džanan Musa sa 27 poena, Šabaz Nejpir u Armaniju 17 poena i osam asistencija.

Valensija je imala imperativ trijumfa i ništa drugo nije dolazilo u obzir ukoliko su želeli da zadrže svoje nade da i naredne sezone igraju u eliti. 

Slomili su Fenerbahče u poslednjoj sekundi poenima Džemjsa Beba iz odbojke (82:80), a prethodno je Marko Gudurić doneo izjednačenje turskom timu sjajnom trojkom.

Na taj način, Valensija je došla do 14. pobede i na dva trijumfa su daleko od mesta koje vodi u nastavak takmičenja. Raspored im nije lak jer imaju okršaje sa Monakom, Crvenom zvezdom, Žalgirisom, Virtusom...

U redovima španskog tima istakao se Bojan Dubljević sa 18 poena, a na suprotnoj strani fenomenalan meč odigrao je Marko Gudurić sa 23 poena i pet asistencija.


Ekipa Panatinaikosa upisala je i drugu vezanu pobedu. Oni su u Vilerbanu savladali Asvel sa 82:86 na krilima Parisa Lija koji je ubacio 14 poena i Dvejna Bejkona čijih je bilo 13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke