Armaniju majstorica i 30. titula, Teo i Virtus ostali praznih šaka!

Autor: Darko Mitrović
petak 23.06.2023.
22:18
Izvor: Sportske.net

Tim iz Milana odbranio šampionsku titulu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ovogodišnja košarkaška sezona najduže je potrajala u Italiji, gde se u finalnoj seriji plej-ofa igralo maksimalnih sedam mečeva između Armanija i Virtusa.

Zanimljivo, nijedan brejk se nije dogodio u tih sedam susreta, pa je Armani iskoristio prednost domaćeg terena i večeras u meču odluke trijumfovo sa 67:55, za konačnih 4:3 u pobedama.

Armani je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine i stigao do jubilarnog, 30. šampionskog pehara u klupskoj istoriji, dok je Virtus ostao na 16 osvojenih titula nacionalnog prvaka.

Od samog početka meča tim iz Milana je kontrolisao dešavanja na terenu, a Virtus je u prvoj četvrtini delovao potpuno nemoćno u napadu. Da Teodosić nije pogodio trojku u poslednjim sekundama prve deonice, utisak bi bio još lošiji, a ovako 21:9 za Armani posle prvog kvartala.

Predvođen raspoloženim veteranom Datomeom, održavao je domaći tim ubedljivu prednost i u ostatku meča, a Virtus je samo u pojedinim trenucima uspevao da svoj zaostatak učini jednocifrenim, kao na kraju prbog poluvremena, kada je Šengelija pogodio trojku za 38:29.

Ključni trenuci meča dogodili su se na tri i po, do četiri minuta pre kraja meča. Najpre je Miloš Teodosić pogodio svoju treću trojku na utakmici i smanjio na 55:47, ali odmah zatim na druoj strani Beron vraća trojku, bap preko Treodosića. Usledio je neuspešan napad Virtusa, posle čega i Datome pogađa novu trojku za domaće koji su se vratili na ''plus 14'', poveli sa 61:47.

Serđo Skariolo je reagovao tajm-autom, ali Beron pogađa još jednu trojku i praktično stavlja tačku na ovu finalnu seriju.

Na kraju, Luiđi Datome najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena, Bili Beron je upisao 11, a Šejvon Šilds 10 poena.

Kod gostiju Šengelija 13, Teodosić 10 poena (trojke 3/9).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke