Bajern, nakon velikog preokreta, odbranio titulu prvaka Nemačke!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 23.06.2019.
20:21
Izvor: Sportske.net

Puleni Dejana Radonjića "počistili" su Albu u finalu.

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Minhenski Bajern osvojio je drugu uzastopnu titulu u Nemačkoj, slavili su Bavarci u finalnoj seriji protiv Albe sa 3:0, poslednji meč dobili su rezultatom 93:88 (76:76) u svom "Audi Domu".

Bolje su gosti iz prestonice otvorili meč, dobili su prvi period sa 15:22.

U nastavku slična slika, Alba je jednostavno delovala bolje, prednost je rasla, da bi nakon prvog poluvremena gosti imali 14 poena prednosti.

Nije ni u trećem kvartalu Bajern uspeo da se vrati u potpunosti, spustili su deficit za samo tri poena pred poslednjih 10 minuta.

A onda, korak po korak, topili su prednost rivala, razigrao se i Danilo Bartel, Lučić je pogodio trojku pod faulom u odlučujućim trenucima i poravnao rezultat, otišlo se potom u produžetke.

Bajern daleko bolji tim u nadoknadi, Bartel je odigrao zaista sjajno, iako je imao velikih problema tokom 40 minuta, Bavarci su se odlepili i dobili i treći meč, pa su tako osvojili i titulu u Nemačkoj, tačnije, odbranili su je.

Vladimir Lučić sjajan sa 23 poena i četiri skoka, 18 je dodao Đedović, Bartel je dodao 15, dok je vrlo dobar bio i Stefan Jović sa 12 poena i šest asistencija. Dangubić je ubacio četiri poena i skok za oko 12 minuta na parketu.

U poraženom sastavu 21 poen Sive, 13 je dodao Timan, dok je 10 ubacio Gifaj.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke