Barselona je favorit, a zna se kako favoriti prolaze u Pioniru, igrači jedva čekaju utakmicu

Autor: Pavle Knežević
petak 20.10.2017.
10:06
Izvor: Sportske.net

Zvezda večeras dočekuje veliku Barselonu u prvoj ovosezonskoj utakmici kod kuće u Evroligi. Igrači nemaju tremu, a Nikola Radičević kaže da svi jedva čekaju da meč počne.

Petrol Olimpija/Ales Fevzer
Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Novajlija Crvene zvezde Nikola Radičević jedva čeka da počne utakmica sa Barselonom, a kaže da su svi ostali crveno-beli igrači jedva čekali da počne Evroliga i prvu utakmicu kod kuće.

Sve ulaznice su rasprodate, dvorana će biti puna, a zna se šta to znači kada se igra Evroliga ovde. To znaju i igrači i zato se raduju spektaklu.

"Svi su jedva čekali početak Evrolige, jer se zna šta nosi Evroliga kad ste igrač Zvezde: pune tribine i  sjajna atmosfera, a vaše mogućnosti se povećavaju jedno 30 do 40 odsto. Ima dosta nas kojima će ovo biti prvi put da igramo pred ovim navijačima u Evroligi i sigurno da se mnogo radujemo i jedva čekamo", rekao je Radičević.

Ima li treme pred dolazak velike Barselone?

"Nema sad neke kao da se plašimo, ali ima pozitivne treme da iščekujemo i da smo puni energije. Želimo da tu energiju usmerimo u pravom pravcu. A kod mene lično nema nikakve, ja jedva čekam da počne utakmica", kaže Radičević uz smeh.

Prva utakmica kod kuće teško da je mogla biti teža: Barselona je u fantastičnoj formi i potpuno je promenila tim. U ACB ligi ima sve četiri pobede, od čega poslednje dve sa 30 i 44 razlike, dok je u prvom kolu pobedila Panatinaikos sa 27 poena razlike.

"To je tim koji nije ni nalik onom od prošle sezone. Totalno se promenio, sada igra mnogo dobro i ima najviše ambicije. Mi očekujemo tvrdu utakmicu protiv protivnika koji mnogo trči, igra dosta agresivno.

Mi ćemo se truditi da to spremimo maksimalno. Zna se da su u Pioniru najbolji navijači u Evropi, očekujemo punu halu, podršku i da nam to bude vetar u leđa da odigramo iznad svojih mogućnosti
", rekao je Radičević.

Trener Dušan Alimpijević je ocenjujući kvalitete Barselone izneo slikovit podatak da je to tim u kome su Navaro i Tomić 11. i 12. igrač. Kako protiv takve ekipe?

"Oni su prvenstveno napadačka ekipa, sa 12 pojedinaca od kojih svako može da postigne 20 poena na individualni kvalitet. Mi treba da zaustavimo njihov kontranapad, da zaustavimo njihove kreatore Ertela i Rivasa, ljude od kojih sve počinje.

Onda treba da nametnemo naš ritam, koji želimo i o kome pričamo od početka sezone. To je agresivna, jaka odbrane. Barselona ima sjajan kontranapad, ali te ekipe imaju slabosti vraćanja u nazad. Trudićemo se da tako igramo
", objasnio je on.

Barselona je apsolutni favorit.

"Mnogi favoriti su dolazili ovde u Pionir i zna se kako se to završavalo. Mi ćemo se truditi da spremimo utakmicu što bolje i da uz podršku navijača pokušamo da odigramo iznad svojih mogućnosti. Ako se ukaže prilika da idemo na pobedu, iskoristićemo to", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke