Barsina nemoć u Madridu, Real pred titulom!

Autor: Darko Mitrović
petak 17.06.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Kad Mirotić nije raspoložen, Barsa nema šta da traži protiv Reala.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Finalna serija plej-ofa španske Endesa lige preselila se u Madrid posle polovičnog učinka u prve dve utakmice u Barseloni.

Real je večeras pred svojim navijačima bio dominantan, trijumfovao je sa ubedljivih 81:66 i poveo sa 2:1 u finalnoj seriji, pa ga još samo jedan trijumf deli od šampionske titule.

Izuzev u prvih nekoliko minuta, Real je sve vreme kontrolisao rezultat, imao rezultatsku prednost koja se lagano uvećavala. Kada je početkom poslednje deonice domaći tim poveo sa 72:53, postalo je jasno da će Real dobiti ovu utakmicu, pogotovo što Barsa večeras nije mogla da se osloni na Nikolu Mirotića koji je odigrao jedan od svojih najslabijih mečeva u sezoni.

Argentinac Gabrijel Dek je sa 14 poena bio najefikasniji u Realu, Fabijan Kozer je upisao 13, Ljulj i Tavares su upisali po 10 poena, a Poarije se istakao sa deset skokova. U domaćem timu debitovao je mladi Ndiaje koji je na samom kraju meča pogodio svoj prvi šut na ovoj utakmici.

U ekipi Barselone Kjurik bolji od ostalih sa 15 poena, Kalates je upisao 10, uz šest asistencija, a Mirotić se zaustavio na za njega skromnih devet poena i dva skoka za 26 minuta u igri.

Četvrta utakmica igraće se u nedelju od 18 časova, biće to prva ''meč-lopta'' za Real u borbi za titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke