Baskonija ne odustaje od Top 8, preslišani Milanezi!

Autor: Darko Mitrović
petak 26.03.2021.
20:48
Izvor: Sportske.net

Borba za plasman u Top 8 Evrolige postaje sve zanimljivija.

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Večerašnji evroligaški program nastavljen je utakmicom između Baskonije i Milana u Vitoriji, a domaći tim je ubedljivo trijumfovao, rezultatom 86:69.

Baskoniji je ovo treća uzastopna, a ukupno 17. pobeda od početka sezone, čime je ostala u trci za plasman među osam najboljih.

Milano je bolje započeo utakmicu, dobio je prvu četvrtinu sa 16:10, ali je u narednoj Baskonija anulirala taj zaostatak. Ključna je bila treća četvrtina, u kojoj su domaći stekli dvocifrenu prednost od petnaestak poena razlike i to su uspeli da zadrže do kraja.

Henri sa 19 poena, Polonara sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 13 skokova, kao i Zoran Dragić sa 15 poena predvodili su Baskoniju do trijumfa, a u ekipi Milana izdvojili su se Kevin Panter sa 13 i Serhio Rodrigez sa 12 poena. Naš Vladimir Micov je meč završio bez poena, uz po jedan skok i asistenciju za pet minuta u igri.

Posle ovog poraza, Milano na četvrtom mestu ima 19 pobeda i 12 poraza, a Baskonija će se u naredna tri kola boriti sa Valensijom i Zenitom za osmo mesto koje vodi u Top 8.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke