BBL - Bajern na kolenima, Bamberg na korak od titule!

Autor: Boban Filipović
nedelja 14.06.2015.
21:16
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Brose Baksetsa poveli sa 2:1 u finalnoj seriji protiv minhenskog Bajerna i sada ih deli još jedna pobeda do titule šampiona Nemačke.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Najbolji tim regularnog dela sezone Beko Bundeslige večeras je pred svojim navijačima uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i nakon startnog brejka Bavaraca vodi sa 2:1 u pobedama.

Rezultat trećeg meča finalne serije odigranog u bambergu bio je 91:79 u korist domaćina.

Prvo poluvreme proteklo je u egal igri, četa Svetislava Pešića je u drugoj deonici bila u vođstvu, ali je u trećem kvartalu usledila dominacija Brose Basketsa koji su njegovi košarkaši dobili sa 12 poena razlike i u posledjoj četvrtini sigurno priveli posao kraju.

Strelniks je bio najefikasniji kod pobenika sa 16 poena, Tompson je postigao jedan manje, Vanamejker je imao učinak od 14 poena i 6 asistencija, a Mbakve je bio nadomak dabl-dabla (13 pts, 9 sk).

Kod branioca titule najbolji je bio Džon Brajant sa 20 poestignutih poena, dvocifreni su bili Bencig i Đedović sa 12, odnosno 11 poena.

Što se tiče srpskih košarkaša, odigrali su ispod očekivanog nivoa. Najzapaženiji učinak imao je Duško Savanović koji je za 26 minuta na parketu postigao 7 poena, imao 6 asistencija i 4 skoka, Vladimir Štimac je sa deset minuta manje vremena u igri imao po 5 poena i skokova, dok je Vasilije Micić sa nešto manjom minutažom od Štimca upisao po 3 poena, skoka i asistencije.

Čevtri meč je na programu za tri dana u Minhenu, Bajern mora da pobedi kako bi zadržao nadu da može da odbrani titulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke