Belineli se vraća u Evropu?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.05.2020.
12:28
Izvor: Sportske.net

Sjajni šuter je ostvario veoma uspešnu NBA karijeru, da li je došlo vreme za povratak?

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Marko Belineli je već 13 godina u NBA ligi, u koju je stigao sa 18. pozicije na draftu, birali su ga Golden Stejt Voriorsi.

Igrao je potom i za Toronto, tadašnje Nju Orleans Hornetse, potom Čikago Bulsa, a onda i San Antonio Sparse od 2013. do 2015. godine, sa kojima 2014. godine osvaja i svoj prvi i jedini NBA prsten.

Nakon toga po sezona u Sakramentu, Šarlotu i Atlanti, kratko se zadržao u Filadelfiji, da bi se pre dve godine vratio među "Mamuze" iz Teksasa.

Još uvek je član San Antonija, ali će po završetku sezone postati slobodan igrač.

Pojavile su se priče da bi mogao da se vrati u Evropu, karijeru je počao u Virtusu iz Bolonje, četiri godine igrao je i za Fortitudo.

Pisalo se da je Olimpija Milano zainteresovana i da bi Etore Mesina mogao da ga ubedi da se preseli u "prestonicu mode", a 34-godišnji košarkaš ne otpisuje tu mogućnost.

Ipak, prioritet je NBA i po mogućstvu još jedan prsten.

"Moj prioritet je da ostanem u NBA i osvojim još jednu titulu. Ali ne otpisujem ostale opcije", poprilično je jasan bio iskusni Italijan.

Videćemo kakva će biti odluka sjajnog šutera, čini se ipak da bi mogao da bude dobro pojačanje za ekipe koje pretenduju na osvajanje prstena u NBA ligi, pa bi povratak na "Stari kontinent" ipak mogao da sačeka još makar jednu sezonu.

Baner stoni tenis

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke